• The Bard's Tale 4 bejelentés
  • The Bard's Tale III folytatása
  • Hű marad az eredeti játékokhoz, de változik a harcrendszer
  • Körökre osztott metodika, amiben a csapatok tagjai egyszerre támadnak
  • Lesz Kickstarter gyűjtés
  • Megjelenési dátum és egyéb részletek még nincsenek

Az inXile vezérigazgatója, Brian Fargo a tegnap kezdődött PAX South rendezvényen jelentette be: készül a The Bard's Tale 4. Ez lehet az a játék, amiről decemberben beszélt a csapat, amikor azt mondták, hogy egy olyan sorozaton dolgoznak, aminek visszatérését sokan követelik -- és időszerű is a visszatérés, a legutóbbi játék ugyanis 2004-ben került boltokba.

A játékról egyelőre keveset tudunk, de annyi biztos, hogy ezúttal egy igazi folytatásról beszélünk, ami a 27 évvel korábban megjelent The Bard's Tale III: Thief of Fate eseményei után veszi fel a fonalat, s visszaküld minket az első játék helyszínére, Skara Brae-be. A fejlesztők igyekeznek minél több elemet átemelni az eredeti játékokból, de egy ponton mindenképpen eltérnek majd, és ez a harcrendszer.

A küzdelmek megálmodása során Fargo a Hearthstone-t nevezte meg fő inspirációnak, a Blizzard játékának hatása pedig úgy mutatkozik majd meg, hogy a The Bard's Tale 4-ben a csapatok tagjai egyszerre támadnak, míg maga az ütközet menete körökre lesz osztva. Szerinte ez másfajta taktikai lehetőségeket biztosít majd, mind a hagyományos megközelítés.

A The Bard's Tale 4 mellé természetesen lesz Kickstarter-gyűjtés, de hogy ezt mikor kezdik el, az még rejtély, így az is, hogy mikor lesz kész a játék.

the-bards-tale-4.jpg