• Az itsgamerdoc nevű Reddit-felhasználó áttúrta a The Division kódját
  • Ennek alapján 26 küldetés
  • 139 különféle fegyver
  • hidroplán és helikopter vár majd a programban.

Nagy nap a holnapi a Ubisoft számára, hiszen március 8-án debütál az RPG elemekkel fűszerezett külső nézetes shooter, a The Division, melytől bevallottan sokat vár a kiadó: minden idők egyik legerősebb videojátékos bemutatkozását.

A hatalmas érdeklődés által övezett bétatesztek alapján erre mutatkozik is esély, ám a cég szeretné hosszútávon is lekötni a játékosok érdeklődését, méghozzá a premiert követően érkező rengeteg fizetős és ingyenes tartalommal. Ám a „jelen” - vagyis az, hogy a program mit tud nyújtani rögvest a megjelenés napján - pillanatnyilag fontosabb, és úgy tűnik, hogy nem fognak unatkozni azok, akik kalandra indulnak New York halálos vírusfertőzéssel sújtott, bandákba verődött bűnözők által uralt városában.

A Reddit egyik felhasználója, „itsgamerdoc” ugyanis átfésülte a már előtölthető program kódsorait, és 21 órányi munkával kiderített, hogy összesen 26 különböző küldetés várja majd a Divízió ügynökeit a holnapi naptól. Ezekből a bétában vajmi keveset fedett fel még a Ubisoft, így bőven akad majd tennivalónk Manhattan utcáit róva, és ha egy küldetést átlagosan 20-30 perc alatt teljesítünk, akkor is nagyjából 10-11 órára lesz szükség a történet felgöngyölítéséhez. Ami után (vagy közben) persze még ott a PvP aréna, a Dark Zone is ahol a többi online ügynökkel bajszot akasztva még rengeteg játékórát ölhetünk a The Divisionbe. Két DLC küldetés címére is ráakadt az adatbányász, melyek az izgalmasan hangzó 'The Drones' és a 'Kill the Tank' címekre hallgatnak, és úgy tűnik, hogy egy választható frakció is csatlakozik a felhozatalhoz a későbbiek folyamán. A küldetések részletes felsorolása itt olvasható, de aki minden előztes tudás nélkül szeretne belevágni a történetbe, az óvatosan kattintson, lévén spoileres a dolog. 

Itsgamerdoc szerint összesen 139 különböző fegyvert (ide kattintva olvashatod a teljes listá) vethetünk majd be az ellenfelekkel szemben nem számítva a különböző modifikációkat, valamint hidroplán, illetőleg miniágyúval felszerelt helikopter felbukkanására utaló kódsorokat is talált a programban. És úgy tűnik, hogy azoknak sem kell tovább elégedetlenkedniük, akik hiányolták a korai demókban előszeretettel mutogatott Brooklynt a The Division összezsugorodott térképéről, hiszen a jelek szerint valamikor a premiert követően megnyitja majd ezt a területet is a Ubisoft a játékosok előtt.

Természetesen ezeket az értesüléseket nem erősítette meg hivatalosan a Ubisoft, így az is könnyedén előfordulhat, hogy a felsorolt tartalmak közül nem, vagy nem úgy kapunk majd meg mindent, ahogyan azt itsgamerdoc munkája sejteti, hiszen kódtöredékek akár a fejlesztés során elvetett ötletekből is bentmaradhattak a programban. De annyi bizonyos, hogy New York megmentése izgalmas és tartalmas szórakozásnak ígérkezik.