A kontinensünkön március 11-én, PS3-ra és PS4-re megjelenő DLC (az USA-ban egy nappal hamarabb érkezik) az első darab lesz az alapjáték mellé tervezett azon két kiegészítőből, ahol Juli Kidmant, az alapjáték főhősének partnernőjét irányíthatjuk. A két DLC együttesen mutatja be Kidman rejtett motivációit és titokzatos kapcsolatát a Mobius-szal, amely csapat tagjai áll(hat)nak az Evil Within eseményei mögött. 

Az Assignment-ben új förmedvényekre és jópár megoldandó rejtélyre számíthatunk, maguk az események az alapjátékkal egyidőben, egy párhuzamos szálon folynak. Érdekesség, hogy Kidman-t az elsősorban a Dexterből ismert Julia Carpenter (a sorozatban Dex tesója, Deb) szinkronizálja, az ő neve biztosíték a karakter minőségi megformálására.

A DLC 10 dollárba kerül majd, amennyiben csak ezt vesszük meg, viszont ha a másik két később megjelenő - a The Consequence és a The Executioner - kiegészítőre is előzetesen igényt tartunk, egy 20 dolláros "Season Pass" megvásárlásával megspórolhatjuk az egyik kiegészítő árát.