A Sony idei E3-as konferenciájának egyik legnagyobb meglepetése a Final Fantasy VII Remake mellett egyértelműen a The Last Guardian visszatérése volt. A régóta készülő játékot először a 2009-es E3-on mutatták be, PlayStation 3-exkluzívként, és bár időről-időre jöttek róla hírek, nem lehetett tudni, hogy valaha megjelenik-e.

Nos, pár nappal ezelőtt kiderült, jön, PS4-re, méghozzá jövőre. Fumita Uedo azonban most elárulta, hogy a bemutató előtt eléggé ideges volt, mert „megjósolhatatlan volt, hogyan reagál majd a közönség.” Majd így folytatta: „Eltelt pár év a bejelentés óta. Nem voltam biztos benne, hogy egyáltalán emlékeznek-e a játékra.

Persze, a rajongók jól reagáltak. „A bejelentés utáni ünneplés bizonyította számomra, hogy az emberek várják az The Last Guardiant. Megnyugodtam és boldog voltam.” A The Last Guardian már több, mint hat éve készül, a fejlesztési idő elhúzódásának oka természetesen a játék PS3-ról PS4-re való költözése volt. A játék alapjai természetesen ennyi idő múltán is változatlanok maradtak, de „olyan egyedi művészeti formát akartunk létrehozni, melyet csak a PS4 hardverén tudtunk megvalósítani.” -- közölte Fumita.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!