The Last of Us képregény előzményA Naughty Dog legújabb játékában kiemelten fontos szerepet játszanak a karakterek, hiszen nem csupán annyi lesz a dolgunk, hogy végigterelgessük őket a mindenféle veszélyekkel teli világon, hanem az is, hogy megismerjük őket a történet során -- ebben fog segíteni a Dark Horse új képregénysorozata.

A történetet a fejlesztőcsapat tervezője, Neil Druckman és Rachel Edidin fogja megírni, a céljuk pedig az, hogy bemutassák, hogyan vált a játékban is látható fiatal nővé Ellie. Druckman elmondása szerint ebben a világban egy tinédzsernek két lehetősége van: vagy harcol a hadsereg kötelékében, vagy hátramarad, és a többiekkel védi magát. Ám Ellie úgy gondolja, van egy harmadik út is: ő ártatlan szeretne maradni egy olyan környezetben, ahol ez egyszerűen nem lehetséges.

A történet során egy másik lány, Riley társaságában végigkísérjük majd Ellie kalandjait a romokban álló városban, s a fináléra valószínűleg láthatjuk majd azt is, hogyan sikerült Joel mellé csapódnia. A The Last of Us: American Dreams egy négyrészes sorozat lesz, s valamikor jövő tavasszal fog megjelenni az első rész.