A PSN adatai alapján a Sony arra a következtetésre jutott, hogy a PS4-tulajdonosok jelentős része sosem játszott a The Last of Usszal, mondta ezt Josh Walker, a cég angliai leányvállalatának produkciós menedzsere. Ez az egyik oka annak, hogy a Naughty Dog zöld utat kapott a remastered változat elkészítésére.

„A The Last of Us minden bizonnyal az előző konzolgeneráció egyik legjelentősebb játéka, számtalan díj nyertese. Majdhogynem igazságtalan, hogy a legtöbb új rajongónk nem játszhat vele” – magyarázta Walker az MCV-nek. „Megnéztük a PSN adatait és rádöbbentünk, hogy a PS4-játékosok többsége még nem tapasztalhatta meg a The Last of Ust.”

Ez nem is olyan meghökkentő dolog, hiszen a legutolsó információk szerint a legtöbb PS4 vásárló a Microsoftól és a Nintendótól pártolt el, illetve valószínűleg többen akadnak, akiknek ez az első konzoljuk, így Playstation 3-hoz talán csak baráti közösségükben lehetett szerencséjük. De most már semmi akadálya sem lesz, hogy kipróbálják az augusztus 1-jén érkező The Last of Us Remastered kiadást, amely 1080p felbontással, 60 fps sebességgel és alapos grafikai tuninggal próbálja majd megragadni az új játékosokat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!