A The Vanishing of Ethan Carter egy ígéretes horror-kaland, amiből végre megérkeztek az első képek és infók. A program története szerint egy Paul Prospero nevű magánnyomozót alakítunk, aki a címszereplő fiútól kap egy kétségbeesett levelet. Ellátogat hát Ethan otthonába, egy isten háta mögött kis városba, Red Creek Valley-be, de Ethannek már nyoma sincs, a helyiek pedig nem igazán segítik Paul nyomozását. Az előzményekről a srácok hivatalos képregényt is kiadtak.

A játék first-person nézetet használ, és van benne egy kis természetfeletti misztikum, ugyanis Paul képes rá, hogy átélje a meggyilkolt emberek utolsó másodperceit (hasonlót láthattunk a Cryostasis című FPS-ben). Minél több nyomot találunk, annál tisztább víziónk támadhat Paul bőrében. Harc nincs a programban, ellenben sok NPC-vel találkozunk, akikkel felnőtteket célzó témákról folytathatunk diskurzusokat -- nem, nem szexről, sokkal inkább erőszakról, halálról, moralitásról. A készítők célja, hogy a The Vanishing of Ethan Carter ne ijesztegessen, hanem kellemetlen, nyomasztó érzést okozzon.

A The Vanishing of Ethan Carter megjelenése "nem évekre, hanem hónapokra" van, legalábbis PC platformra. Az Xbox One és PS4 megjelenés is tervbe van véve, de csak ha már a személyi számítógépes alapjáték elkészült. Alant a képek, jó gyönyörködést!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!