A tegnapi beharangozásnak megfelelően a Telltale felfedett némi részletet a The Walking Dead videojáték közelgő évadából. A legnagyobb hír, hogy az első részben megismert kilencéves kislány, Clementine visszatér, és nem csak egy cameo erejéig vagy mellékszereplőként. Nem, a második szezonban ő lesz a főhős!

Sok hónappal vagyunk tehát az első évad eseményei után, Clem magára hagyottan bolyongva keres menedéket -- ám vajon mire megy egy kislány egy olyan világban, ahol a túlélők néha még az élőhalottaknál is nagyobb veszélyt jelentenek rá? Kalandjaink során hol a túlélőösztönre kell hagyatkoznunk, hol morális döntéseket meghoznunk, melyek befolyásolják a sztorit (amit egyébként az első szériában és a 400 Days DLC-ben meghozott döntéseink szintén formálnak).

A második évad ismét öt epizódra bontva érkezik, PC, Macintosh, Playstation 3, PS Vita, Xbox 360 és iOS platformra. Pontos dátum még nincs, de a trailer és a honlap tanulsága szerint hamarosan érkezik az első rész, majd szép lassan a többi, egészen a 2014-es befejezésig. Jó hír, hogy a Walking Dead: Season Two már elő is rendelhető a Steamen, 10%-os kedvezménnyel, egy csomagban mind az öt résszel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!