A The Witcher 3 lesz a sorozat eddigi legnagyobb és legszebb tagja, sőt olyan masszív, az elődök méretének többszörösével büszkélkedő játékot hoztak összes a lengyel srácok, hogy az már majdnem ki is használja a PS4 és az Xbox One konzolok teljes erejét -- persze PC-n sem aprózzák el a dolgot.

A CD Projekt RED társalapítója, Marcin Iwinski az IGN stábjának mondta el, hogy két és fél évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy a Microsoft és a Sony legfrissebb asztali konzoljára fognak dolgozni, ez idő alatt pedig alaposan kiismerhették a platformokat, így ki tudják használni ezek erejét, s ami még fontosabb: nem kellett nagy áldozatokat hozniuk a fejlesztés során. Iwinski jelezte, hogy ha Xbox 360-re és PS3-ra dolgoztak volna, a technikai korlátok miatt csak az elképzelések fele valósulhatott volna meg.

Az IGN természetesen megkérdezte azt is, hogy milyen gépigényre számíthatnak a PC-s játékosok, ha a The Witcher 3 már most a Xbox One és a PS4 teljesítőképességének határát közelíti. Nos, erre a válasz egy kis kacaj volt, majd pedig Iwinski közölte: „a gépigényt hamarosan bejelentjük, de már el lehet kezdeni gyűjtögetni egy gépfrissítésre.”

A magas gépigény persze eddig is várható volt a játékmenet-videók és a képek láttán, de abban azért bízunk, hogy a lengyel barátaink nem viszik túlzásba a követelményeket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!