Felröppentek olyan rémhírek a The Witcher 3: Wild Hunttal kapcsolatban, hogy Xbox One-on és PS4-en talán nem hozza a maximumot, azaz szenvedni fog azon betegségtől, amely több másik, e konzolokra megjelenő játékot is érint. Nevezetesen: nem fog 1080p-ben üzemelni. A fejlesztők egyelőre nem igazolták a hírt, mert szerintük ez még koránt sincs eldöntve.

„Keményen dolgozunk az optimizáláson, egyelőre még semmi sincs kőbe vésve” -- mondta Tomasz Tinc marketingmenedzser. „A mérnökcsapatunk optimista, és biztosan kifacsarunk mindent a konzolokból. Tudom, hogy konkrét infókat vártok a végső frame rate-ről és a felbontásról, de ez lehetetlen, amíg az optimizálási munkálatok be nem fejeződnek.”

A rémhírt, hogy nem lesz 1080p-s felbontás amúgy valószínűleg -- szándékán kívül -- Jose Teixeria indította el, a The Witcher 3 egyik művésze, aki a Gamescom 2014 alkalmával mesélt arról, hogy bár full HD-ra törekednek, nincs meggyőződve arról, hogy elérik az 1080p-t, és ami a frame rate-et illeti, határozottan állította, hogy minimum 30 fps-re törekednek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!