Az Eidos Montreal alapítója kilépett a cégtől, miután nem látta megoldódni a tulajdonos, vagyis a Square Enix problémáit. Stephane D'Astous hat és fél éven át dolgozott a cégnél, ám az utóbbi hónapokban nagyon feszült lett a helyzet, ami a márciusban nyilvánosságra hozott pénzügyi eredmények után csúcsosodott ki igazán.

A Square Enix gyenge eredményekkel, nagyjából 105 millió dolláros mínusszal zárta az elmúlt gazdasági időszakát (emiatt mondhatott le az elnöki pozícióról Vada Joicsi), ami mindenkit meglepetésként ért, hiszen remek felhozatallal jöttek. D'Astous meglátása szerint ezek a számok kisebb pánikot váltottak ki a felső vezetés körében, s ahol pánik van, ott nagy a bizonytalanság a következő lépéseket illetően; sokat kellett várni arra, hogy valami konkrétum érkezzen a főhadiszállásról, de ezek nem voltak olyan ötletek, amik mellett ki tudott volna állni az Eidos Montreal alapítója. A cégnél töltött utolsó hónapjait D'Astous arra fordította, hogy megpróbálja jobb belátásra bírja a vezetést, azzal fenyegetve őket, hogy ha nem történik valami, akkor ő távozik, ám süket fülekre talált, így felmondott.

A probléma másik része az, hogy a Square Enix és az Eidos között nincs szoros kapcsolat. A japánok 2009-ben vásárolták fel a londoni székhelyű Eidost, de a két cég jóformán egymástól elkülönítve működik, nincs megfelelő kommunikáció, mondta D'Astous, aki szerint a Square Enixnek meg kell tanulnia eladni a játékait.

Stephane D'Astous a nehézségek ellenére azért bízik abban, hogy sikeres tud lenni egykori munkahelye: szerinte remek játékokat készít az Eidos Montreal, s meg van győződve arról, hogy ez alól a rögös utat bejárt Thief sem lesz kivétel. Ennek elkészítése mellesleg az egyik fő célkitűzése volt az alapításkor, ami jól mutatja a helyzet komolyságát, hiszen D'Astous az álma megvalósításának kapujában lépett ki. A másik cél az új Deus Ex elkészítése volt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Thief -- Megjelenés: 2014 -- Gépigény: nem ismert