• A videojátékokban is vannak drogok
  • Ezek egy része brutálisan veszélyes
  • Bemutatjuk a legrosszabbakat
  • És elmondjuk, miért nem próbálnánk ki őket
  • Meg azt is, hogy esetleg miért igen

A videojátékok bizonyos tekintetben jól reprezentálják a való életet: erőszakosak, politikailag inkorrektek, és persze tele vannak tiltott élvezeti szerekkel, mint az alkohol vagy a drogok. Egész sok játékban van szó különböző kábítószerekről, ám az alant felsorolt ötös tagjai mind olyan anyagok, amik szerencsére nem léteznek a valóságban.

Távol álljon tőlünk az ítélkezés: ha valakinek szimpatikusak a nem éppen legális élvezeti szerek, az a saját lelkiismeretével és a törvénnyel számoljon, ne velünk – ugyanakkor az alant bemutatott fiktív szerek olyan durvák, hogy még Steven Tyler sem biztos, hogy bevállalná őket. Lássuk, miktől repülnek utolsókat a poligonfigurák!

5.: Boosterek - EVE Online

Bár az EVE Online nem olyan játéknak tűnik, amiben kiemelt szerep jut a kábítószereknek, a boostereknek nevezett képességerősítő pótszerek meglehetősen fontos elemét képezik a programnak, és egész konkrétan csaták állnak vagy buknak egy-egy gyorsító beszedésén. Összesen nyolcféle booster létezik, ám mind közül a crash a legnagyobb és a legerősebb: három booster slot kell hozzá, és a robbanások erejét turbózza fel a játékban.

Ugyan csábító gondolat állandóan beboostolva robbantgatni az ellenséges hajókat, a crashnek komoly mellékhatásai vannak, mint például a durva függőség kialakulása, amit rövidúton agyvérzés, kóma, vagy infarktus követ.

  • Miért próbálnánk ki?
    Mert tuti hatásos lenne egy-egy durva harci helyzetben. Most komolyan, beszól valaki a metróban, te beboostols, és már robban is az aluljáró. Hát nem király?
  • És miért nem?
    Nos, a függőség gondolata elég riasztó, a gyors elhalálozásé pedig még annál is félelmetesebb; ennyit nem ér pár felrobbanó hajótest.

4.: Fear toxin - Batman: Arkham Asylum

A fear toxin egy kémiai vegyület, amit Dr. Jonathan Crane, alias Madárijesztő kotyvasztott össze, s mely képes rá, hogy a legbelsőbb félelmeinket keltse életre a szemünk előtt. Mivel gáz halmazállapotban is fogyasztható, ezért komplett városok fertőzhetők meg vele, azok pedig, akik belélegzik a zöldes színű anyagot, brutális hallucinációkat élnek át.

A fear toxin a tudatalatti legmélyebb bugyraiba hatolva fagyasztja meg a vért az emberben, és még az olyan kőkemény fickókat is két vállra fektetheti, mint Batman. Nem hiszitek? Játsszatok a Batman: Arkham Asylummal és győződjetek meg a szer hatásfokáról!

  • Miért próbálnánk ki?
    Az olyan játékok, mint az Amnesia vagy az Outlast, már kevesek az ingerküszöbünk megütéséhez, szóval lehet, hogy a digitális horrorról a kémiaira kellene átnyergelnünk.
  • És miért nem?
    Tekintve, hogy a fear toxin több alanynál infarktust okozott, annyira nem lehet jó játszani vele, ráadásul a téveszmék a szer kiürülése után örök paranoiát képesek maguk után hagyni.

3.: "Új fű" - GTA 5

A GTA 5 egy tipikusan olyan játék, amit a jóisten is polgárpukkasztásra teremtett. Az a tény, hogy a három főszereplő közül az egyik egy őrült gyilkos, a másik egy kapuzárási pánikban szenvedő bankrabló, a harmadik pedig egy képmutató rosszfiú, még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a játék a kábítószerek témakörét is meglehetősen szabadon kezeli (az egyik karakter speciel metamfetamin-függő).

Ráadásul bóklászik egy fura fickó Los Santosban, aki egy új, szerinte legalizálásra alkalmas fűfajtával kínálgatja a város gyanútlan polgárait. A látszatra mezei füves ciginek tűnő csikk azonban olyan durva és veszélyes hallucinációkat okoz, hogy azt még egy LSD-terjesztő is elismeréssel konstatálja.

  • Miért próbálnánk ki?
    Mert Trevorral nagyon poén volt felénk rohanó, fegyveres bohócokat halomra lőni.
  • És miért nem?
    Sajnos van egy mellékhatása a cuccnak: a tévképzeteinkben szereplő ellenlábasok képesek a valóságban is megölni minket. Ez pedig már nem olyan vicces.

2.: Valkyr - Max Payne

Talán a játékvilág leghírhedtebb anyaga a simán csak V-ként emlegetett Valkyr, ami a Max Payne-játékok univerzumában háborús övezetté változtatta New York szegényebb régióit. A szintén félelmetes hallucinogén szer olyan erős függést okoz a használóinál, hogy azok bármire képesek az újabba adagért – akár ölnek is érte, ha kell, így esett, hogy szegény Max feleségét és csecsemő kislányát meggyilkolta egy csapat őrjöngő narkós.

A Valkyr egyébként a nevének megfelelően az északi mitológia félelmetes angyalait vetíti az ember szeme elé, és azon túl, hogy baromi látványos dolgokat mutat, emberfeletti erőt és kitartást biztosít egy rövid ideig.

  • Miért próbálnánk ki?
    Hát ööö… mert tetszett az első Thor-film, na meg ez az anyag a csajoknál is menő, lásd a lenti kis képregényt.
  • És miért nem?
    A világért sem akarnánk őrjöngő gyilkossá válni csak azért, hogy újabb zöld trutymót fecskendezhessünk magunkba (igen, a V is zöld a változatosság végett).

1.: Titkos anyag - Far Cry 3

A Far Cry 3 egy nagyon furcsa játék. Gondoljatok csak bele: egy „#yolo #swag #bitches”-stílusú hülyegyereket irányítunk, aki egyszer csak a trópusi pokolban találja magát, ahol a túlélés záloga a kegyetlen, véget nem érő harc, majd amikor igazán belejövünk az ölésbe, egy helyi törzs vezére (aki mellesleg egy fiatal és dögös csaj) rávesz bennünket, hogy csatlakozzunk a népéhez, mindez pedig tetoválások sorozatát és egy csomó kábítószer elfogyasztását jelenti.

Bár a Far Cry 3-ban többféle drogot is kipróbálhatunk, a törzsvezér Chitra által beadott, titokzatos anyag a legbrutálisabb mind közül. Egész konkrétan szeretkezés közben okoz olyan hallucinációt, melyben egy veszedelmes, toronymagas szörny akar elpusztítani minket.

  • Miért próbálnánk ki?
    Nos, a titkos anyag leveszi a lábáról még a legkeményebb hölgyeket is, szóval…
  • És miért nem?
    Akárcsak a GTA-féle fű, ez az anyag is halálos; konkrétan arra szolgál, hogy kiderüljön, elég erős-e az elménk az általa keltett hallucinációk befogadásához.

Nektek melyik videojátékbeli drog volt a legsokkolóbb eddig? Várjuk véleményeteket a kommentek között!