Emlékeztek még a P.T. című PS4-es demóra, ami mint kiderült, a közelgő Silent Hills korai kedvcsinálója volt? Nos, lehet, hogy a nemsokára PS Store-ból is törlésre kerülő program marad az egyetlen nyoma annak, hogy Kodzsima Hideo valaha is Silent Hill-játékon dolgozott.

Tegnap éjjel ugyanis egy San Francisco-i filmfesztiválon Matt Hackney fotóriporter mikrofonvégre kapta az épp arra járó Guillermo del Torót, hogy mondjon valamit a Silent Hillsről, amit Kodzsimával és Norman Reedusszal együtt jegyez a neves rendező. A válasz megrendítő volt:

„Nem lesz belőle semmi, és fáj is a szívem miatta.”

Hackney Twitteren kürtölte világgá a rendező szavait, amelyeket később Ian Gibson, del Toro személyi asszisztense is megosztott, megerősítve, hogy szó szerint elhangzottak. A Konami egyelőre nem reagált a futótűzként terjedő hírre, mint ahogy szerencsétlen Kodzsima sem, akit a japán kiadó az új Metal Gear megjelenéséig sehol sem enged nyilatkozni vagy megjelenni.

Lehetséges, hogy a Silent Hills csak egy szép rémálom marad? Bízzunk benne, hogy még történik valami változás, mert ez így nagyon elkeserítő.

Silent Hills