A Sega és a Creative Assembly bejelentette a Total War: Rome 2 első nagy kampány DLC-jét, ami a hangzatos Caesar in Gaul címet kapta. A kiegészítő Julius Caesar császárrá koronázása előtti utolsó nagy hadjáratára fókuszál, amit az egyébként roppant sikeres és elismert hadvezérként ünnepelt tábornok a mai Franciaország és Nagy-Britannia területein vívott a frankok elődeiként ismert gallokkal és az angol bretonokkal. Persze mindkét frakció szerepelt a Total War: Rome 2-ben is, itt azonban minden eddiginél részletesebben kidolgozzák őket. A játékosok a Római Birodalom, a szvébek, az arvernusok és a nerviusok oldalát vívhatják meg a maguk háborúját, de a sztori természetesen Caius Iulius generális és légiói körül bonyolódik majd.

A történet itt persze nem több környezetnél, amit a DLC-ben a galliai hadjárat kedvéért átalakítanak. Gallia és a Brit-szigetek eddig is részei voltak a játéknak, de most részletesebb kidolgozást kapnak, több helyszínre és új csataterekre számíthatunk. Összesen 18 provinciát hódíthatunk meg, ami ugyan eltörpül az alapjátékban látott területekhez képest, de azért így is figyelemre méltó, főleg egy DLC-től. Caesar mellett az avernusok törzsfőnökét, Vercingetorixet is megformálhatjuk, illetve a másik két nép is kap egy kiemelt karaktert, akiket eddig még nem jelentettek be (akik jók töriből, találgathatnak, hogy kik jöhetnek szóba).

Játékmenet terén újdonság, hogy mivel a kampány rövidebb a szokásosnál (Krisztus előtt 58-tól 51-ig tart), ezért egy esztendő 24 körből fog állni. A játék belső konfliktusrendszere is átalakul, pontosabban összhangba kerül a történelmi eseményekkel: a római oldalon egyre inkább azt látjuk majd, hogy a barbár törzsek egységes ellenséggé kovácsolódnak az általunk jelentett fenyegetés miatt, míg a másik három frakciót irányítva mind biztosabb lesz majd a számunkra, hogy Róma fél egy egységes germán-gall birodalomtól. Jó hír továbbá, hogy mivel a kampány kisebb, a térkép pedig szűkebb, a kétfős multiplayer játék sem ölel fel olyan sok időt, tehát azok is kipróbálhatják, akiknek nincsenek komplett heteik egy meccsre.

Új egységeket is kapunk, illetve várható még egy Historic Battle, ami az alesiai csatának állít emléket. Ez volt az az ütközet, melynek során Caesar seregei elpusztították a stratégiai szempontból igen fontosnak minősülő Belgicát (a mai Burgundiát), a már említett Vercingetorix minden igyekezete ellenére. A játékban hatalmas ostromra számíthatunk -- reméljük, hogy a Creative Assemblynél ugyanolyan nagyszabású jelenetet terveznek, mint amilyen Karthágó ostroma volt.

A Total War: Rome 2 - Caesar in Gaul december 12-én jelenik meg a Steamen. Ára 14,99 euró lesz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!