• A Sterne Agee elemzője szerint folytatódik a Call of Duty-sorozat haldoklása
  • A Call of Duty: Advanced Warfare gyengébb lesz a boltokban, mint a Ghosts
  • Van azonban esély ennek ellenkezőjére is, hiszen nincs komoly konkurencia
  • Call of Duty: Advanced Warfare megjelenés: 2014. november 4.

A Call of Duty: Ghosts volt az első olyan játék a sorozat történetében, ami nem hozott több pénzt, mint az elődje, konkrétan 19%-kal volt gyengébb, mint a Black Ops 2 -- a Sterne Agee elemzőcég szakembere szerint ez a trend folytatódni fog az idén novemberben esedékes Call of Duty: Advanced Warfare-rel.

Arvind Bhatia becslése szerint a Call of Duty: Advanced Warfare-ből 15%-kal kevesebb példányt fognak kiszállítani a boltokba, mint a Call of Duty: Ghostsból, tehát 20 millió helyett csak 17 milliót, ami a tényleges eladások terén milliós példányszámú kiesést jelent majd. Az elemző szerint ennek három fő oka van: egyrészt a játékosok szkeptikusak, miután csalódtak az előző játékban, másrészt 50, illetve 46 százalékkal csökkentek a PS3-ra és Xbox 360-ra megjelent játékok eladásai, ami nem jó hír egy cross-gen játék számára, harmadrészt pedig sokan még nem váltottak az új konzolok (PS4, Xbox One) egyikére, így addig nem is veszik meg a játékot, ameddig nem döntöttek.

Bhatia azonban megjegyezte, hogy a Call of Duty: Advanced Warfare nem teljesen vesztett helyzetből indul, ugyanis az új rész elég sok területen változtat az eddigi játékokhoz képest, ami segíthet leküzdeni a szkepticizmust, illetve idén nincs közvetlen rivális, miután a Battlefield: Hardline csak jövőre fog megjelenni. Ennek tükrében így akár az ellenkezője is igaz lehet a becslésnek, s a Call of Duty: Advanced Warfare jobban teljesíthet, mint az elődei.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!