A PlanetSide 2 (adatlapunkon) online FPS-t fejlesztő Sony Online Entertainment közösségi életéért felelős igazgatója, Linda Carlson szerint a cég kiáll az úgynevezett trollkodó magatartás ellen. Az interneten élő szlengben a troll az, aki szándékosan ír negatív, ingerlő, provokatív kommenteket, csupán mások beszélgetésének zavarása céljából.

Carlson azt is elmondta, hogy a rendzavarókat nemcsak a fórumokról tudják kitiltani, hanem akár a Sony játékaiból is. Nekiállsz anyázni a Twitteren? Jön a ban!

„Nincs szükségünk ezekre az egyénekre. Lehet akármekkora befolyása, vagy akármekkora guilddel is rendelkezik az illető, trollkodásnak nincs helye a játékainkban.” -- hangsúlyozta Carlson, majd később azért kiegészítette mondandóját azzal, hogy meg kell értenünk az emberek természetét. Az online színtereken a mondandónak ugyanis nem kerítenek nagy feneket, következmények nélkül pedig bárki mondhat akár rossz dolgokat is. A hölgy szerint ez egy komoly és érdekes kutatási terület, és ahogyan az online közösség is folyton változik, a közösségi menedzser is kénytelen ehhez alkalmazkodni.

Szerinted megérdemlik a tiltást azok, akik az online közösségekben direkt zavarkeltő viselkedést mutatnak?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!