Úgy sem találnátok ki, milyen nap volt tegnap (azon kívül, hogy gatyarohasztó): Tropico-nap! A Kalypso Media ugyanis úgy döntött, minden diktátornak és az ő szeretetten elnyomott népének-országának jár egy nap, amikor gondfeledten ünnepelhetik a rezsimet. Sőt, a tortából mi is kapunk egy szeletet.

E jeles ünnep alkalmából a Tropico V és összes DLC-je július 27-ig 65% engedménnyel vásárolható meg. Aztán megjelent egy ingyenes DLC, benne öt szigettel (Gran Mano, Isla del Halcon, Costa Siesta, Pesada Cruz, Ultimo), és egy fizetős, T-Day néven, 2,99 euróért. Utóbbi egy erődöt ad hozzá a katonai létesítmények sorához (lásd a képen), plusz egy sisakot a kelléktárunkhoz, és tartalmaz egy sandbox pályát, melyen egy önálló, friss zenei anyaggal és szinkronnal megáldott scenario játszható le: Becouya szigete egy második világháborús mozi helyszíne lesz, nekünk pedig az ebben lezajló hatalmas invázióra kell felkészülnünk.

Ezen felül tegnap élesedett az 1.10-es patch is, amelynek legfőbb jósága (a kötelező hibajavításokon kívül) a Steam Workshop integráció, a hozzá járó pálya- és küldetésszerkesztővel, ami azért kitolhatja picit a játék szavatosságát, akárcsak a negyedik rész esetében. Viva El Presidente!