... hogy a Deus Ex alapötletét az X-akták szolgáltatta? Warren Spector felesége teljesen rákattant a sorozatra, a híres tervező pedig felismerte, hogy az összeesküvés-elméletek, a sci-fi és a misztikum vadházassága vonzalmat vált ki az emberből. Így született a Deus Ex.

... hogy Tim Sweeney sok éven át ugyanabban a kinyúlt, fakó, szürke pólóban járt ki az E3-ra? Pedig az Unreal Engine megalkotójának bizony Ferrarija van!

... hogy a híres színész Bruce Willis egyszer a hangját és arcát adta egy videojátékhoz? A PlayStation-exkluzív Apocalypse tényleg felért egy apokalipszissel, olyan rossz lett, Willis pedig élete talán legunalmasabb alakítását nyújtotta az 1998-as akcióprogramban. És így nézett ki.

Bruce Willis - Apocalypse

... hogy a Piros Pólós Srác, aki véletlenül hülyét csinált a Blizzard fejlesztőiből egy korábbi BlizzConon, Asperger-szindrómás, és hogy erre még azelőtt rámutatott a gamer-közösség, hogy az amúgy igencsak jó fejnek tűnő fiatalember kinyilatkoztatta volna azt a YouTube-on? (Alant.)

... hogy Gabe Newell egy csomót fogyott tavaly?

Gabe Newell

... hogy az Unreal Tournament GES BioRifle és ASMD Shock Rifle fegyvereinek neve valójában azt jelenti, hogy „Green Exploding Shit” és „And Suck My Dick”? (Kösz, JohnBart!)

... hogy a Quake 4 idén már 10 éves játék lesz?

... hogy a legtöbb feliratkozóval büszkélkedő YouTuber nem más, mint a játékvideókat készítő PewDiePie? 34 millióan követik!

PewDiePie

...  hogy a remek üzleti döntéseiről híres Blizzard sokáig nem ismerte fel a DotA-ban rejlő lehetőségeket, és így történhetett meg, hogy a Valve lecsapott az eredetileg Warcraft 3 modként indult franchise-ra?

... hogy Sam Lake, a Remedy Entertainment főírója az Alan Wake-ben kiparodizálta az első Max Payne főszereplőjének nevetséges ábrázatát, melyet egyébként ő maga szolgáltatott a karakternek? (Alant.)

... hogy George Broussardnak tavaly májusban agyvérzése volt, de szerencsére hamar felépült?

... hogy a 2013 őszén elhunyt Tom Clancy szerint az ő nevével fémjelzett Splinter Cell-sorozat nem volt elég hiteles a főhős Sam Fisher világító szemüvege miatt? Mi több, egy interjúban hanyagnak nevezte a sorozat díjnyertes fejlesztőit.

... hogy Jamaucsi Hirosi Nintendo-vezér haláláig hülyének nézte az amerikaiakat és a PC-s játékosokat?

Jamaucsi Hirosi

... hogy az egy időben a játékokat művészieskedő szemétnek tituláló, majd emiatt végül bocsánatot kérő, mi több, a véleményén gyökeresen változtató Roger Ebert filmkritikus 1968-ban még negrónak nevezte a fekete amerikaiakat a cikkeiben?

... hogy a valaha készült legdrágább játék a Destiny? Az Activision cakkumpakk 500 millió dollárt (több mint 134 milliárd forint) költött rá.

... hogy a Fox News szerint a Dark Souls sorozatgyilkosokat nevel?

... hogy léteznek echte neonáci videojátékok?

... hogy minden idők legkínosabb E3-as bemutatóját a Konaimnak köszönhetjük? Csekkoljáték alant a vágott anyagot, minden perce arany!

... hogy Barack Obama elnök saját bevallása szerint „nem valami jó a videojátékokban”? Ezért is nem játszott az ajándékba kapott Witcher 2-vel.

... hogy az elméleti fizika húrelméletének egy változata szerint az egész világegyetem egy hologram, ami 2D-s matematikai nyelvről fordítható le fiktív 3D-re? Ha ez igaz, akkor az univerzum a legnagyobb videojáték, aminek mi vagyunk a főszereplői.

Ti is ismertek hasonló érdekességeket, amiket megosztanátok a PC Guru Online olvasóival? Ha igen, írjátok le őket a kommentekben, és a legjobbakat egy hét múlva külön cikkben emeljük ki!