• A Twitch mostantól tiltja az AO besorolást kapott játékok közvetítését
  • A Hatred, a Fahrenheit: Indigo Prophecy - Director's Cut és a Manhunt 2: Uncut tiltólistán van
  • Ha egy AO játékból megjelenik egy M besorolással ellátott verzió, azt már lehet közvetíteni
  • Kapcsolódó cikkünk: Hogy születik egy korhatár-besorolás?

A Twitch változtatott a felhasználói szabályzatán, és mostantól nem engedik az olyan játékok közvetítését, amelyek az ESRB-től AO besorolást kaptak. „Az AO játékoknak egyszerűen nincs helye itt.” -- olvasható a döntés kapcsán kihelyezett bejegyzésben.

Az AO a legszigorúbb besorolás, amit az ESRB ki tud osztani. Ezt csak azok a játékok kapják meg, amelyeket az értékelő bizottság kifejezetten durvának vagy sértőnek tart, és gyakran a halál csókjaként is emlegetik, ugyanis egy AO matricát kapott programot maximum digitálisan lehet árusítani és csak PC-n, ugyanis a nagy áruházak illetve a konzolgyártók is távol tartják magukat az ilyen címektől.

A Twitch három játékot nevezett meg, amelyek a besorolásuk miatt nem jelenhetnek meg, ezek a Hatred, a Fahrenheit: Indigo Prophecy - Director's Cut és a Manhunt 2: Uncut. Továbbá nem engedik a BMX XXX, a Dramatical Murder, a HuniePop, a Sakura Spirit és a Second Life programokat sem, mivel ezek sértik a felhasználási feltételeket.

Fontos tudni, hogy ha egy AO játékból megjelenik egy finomított, M besorolással ellátott változat, azt minden további nélkül lehet streamelni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!