Ha egy RPG-rajongót arra kérnének, hogy mondjon egy 10-es listát az általa legjobbnak ítélt szerepjátékokkal, a Baldur’s Gate I és a Baldur’s Gate II jó eséllyel a lista élén állna.

Az RPG-műfaj két legjobbja 1998-ban és 2000-ben jelent meg, 2002-ben pedig a Black Isle bejelentette a Baldur’s Gate III-at, The Black Hound alcímmel, de a projektet törölték. A rajongók azóta is arra várnak, hogy jöjjön egy új rész, mert bár a két „Enchanced Edition” némileg enyhítette az éhséget, de nem oltotta ki. Emiatt örvendetes különösen, hogy a Beamdog bejelentette: idén megjelenik egy új rész, amelynek története a Baldur’s Gate I és Baldur’s Gate II között játszódik. Az eddig Adventure Y kódnéven készülő programot a Beamdog a saját, hivatalos blogján leplezte azzal, hogy tavasszal közölnek bővebb részleteket.

Tartsátok a szemetekeket a Beamblogon késő tavasszal, mert további információkat akkor közlünk a tartalomról és a megjelenési dátumról. Az Adventure Y nagyobbat fog szólni, mint bármelyik eddig játékunk.”

A blogposztban az is el lett árulva, hogy rengeteg kérdést kapnak a Dungeons & Dragons ötödik kiadásával és a Baldur’s Gate III-mal kapcsolatban. És igen, gondolkodnak a lehetőségeken, de egyelőre ezen a projekten, illetve további felújításokon dolgoznak. Kíváncsian várjuk a tavaszi infó-cunamit.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!