A Croteam 2001 óta kizárólag a Serious Sam-sorozattal foglalkozik, sőt már készül a következő rész, mely elvileg még idén meg fog jelenni. A csapat tehát azt csinálja, amihez ért, de ez nem jelenti azt, hogy egy bizonyos pontot elérve ne szeretnének valami újat -- ez az idő úgy látszik, eljött.

A Seriously címen futó rajongói oldalnak erősítette meg a Croteam vezérigazgatója, Roman Ribaric, hogy a stúdióban egy vadonatúj szellemi tulajdon készül, amit anélkül, hogy részletekbe menne, úgy tudna jellemezni, hogy a Portal és a The Witness keveréke, nyakon öntve egy olyan humorral, amihez hasonlóval a Serious Samben nem találkozhattunk.

Az új játék a tervek szerint 2014-ben érkezik, de sem címet, sem pedig egyéb részleteket nem tudunk, így nem is vennénk mérget arra, hogy ezt a rejtélyes alkotást valóban idén megkapjuk.

Ribaric továbbá megerősítette a Seriously stábjának, hogy az idei év utolsó negyedében fog elkészülni a Serious Sam 4, idén megjelenik PSN-re, illetve Tegra K1 processzorral szerelt Android platformra a Serious Sam 3: BFE, valamint 2014-ben várható két kisebb játék, a Serious Sam Revolution és a Serious Sam Origins.

croteam.png