Tehát a játék egy sci-fi történetet foglal magába, ahol az emberek a kiborgokkal csatáznak. Mit is jelent ez az MOBA-RTS meghatározás? Először is a MOBA alapjai, két 5 fős csapat egymás ellen egy 3 ösvényű térképen. Last-hit ugyanúgy elmarad, mint a Heroes of the Stormban. A játék során XP-t gyűjtesz, ami ahhoz kell, hogy fejleszteni tudd a sereged parancsnokát, ez pedig már az RTS része a dolognak. A meccs közben különböző megvehető eszközökkel tudod segíteni a seregedet, amelyeket le is tudsz cserélni. A meccsek végén alapanyagokat kapsz, amiket a parancsnokod javára fordíthatsz, attól függően, hogy mire van szükséged a következő csatákhoz.

Van opció arra, hogy a sereged automata módon dolgozzon neked, és szintúgy automatán fejlessze magát, de ha többet akarsz kihozni a játék RTS részéből, nyilván mindent magadnak csinálsz. Egy spectate mód is be lett már téve a játékba, jelezve ezzel, hogy eSportra tervezik a kivitelezését.

Személyes véleményem szerint egyelőre ez is csak egy MOBA a sok közül, a dizájn nagyon jól sikerült eddig, és a leheletnyi RTS belecsempészése jó ötletnek tűnik, de kérdés, hogy elég-e ahhoz, hogy tömegeket mozgasson meg. Egyébként egy magyar fejlesztőcsapat dolgozik az egészen, név szerint a Primal Game Studio, és meglepően odatették magukat. Az alfára már fel lehet iratkozni a játék hivatalos oldalán: www.supernovagame.com

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!