A minap egy új, független stúdió jött létre Wild Sheep néven, a hír érdekessége pedig az, hogy alapítók között Michel Ancel is ott van. Ez nem túl jó hír, hiszen még mindig várunk arra, hogy elkészüljön a Beyond Good & Evil 2, egy ilyen bejelentés pedig komolyan alávág annak a kijelentésnek, miszerint most már tényleg készül a játék.

Nem kell azonban aggódni, ha ugyanis lehet hinni a Ubisoftnak, akkor nem csábították át Ancelt, hiszen tovább fogja folytatni a munkáját a Ubisoft Montpellier berkeikben, melynek úgymond szomszédságában, ugyanabban a városban jött létre az Wild Sheep -- muszáj azonban megjegyeznem, hogy hasonló pályát írt le John Carmack, aki szintén két lovat ült meg, mikor az id Software-nél és az Oculusnál dolgozott egyszerre, csak végül ugye a virtuális szemüvegben utazó cégnél ragadt. Nem olyan nehéz elképzelni, hogy ahogy Carmacknak az új kihívás, úgy Ancelnek a független fejlesztés szabadsága teszik majd meg, és marad a másik csapatnál, de inkább nem is festem az ördögöt a falra.

Maradva a tényeknél, azt sikerült megtudni, hogy a 13 főt számláló Wild Sheep már megkezdte az első játékának fejlesztését, de hogy pontosan mi ez és milyen platformokra fog megjelenni, az még nem derült ki.

wild-sheep.jpg