Az utóbbi időkben megszaporodtak az pletykák a Half-Life 3 körül, és újabb „bizonyítékok” kerültek nyilvánosságra, mint a Valve logóval ellátott, vízjeles képek a fejlesztők hibakereső interfészéről, vagy a tavaly felbukkant film ötlete.

A rajongók egyre kutatják a biztató jeleket játékvilág-szerte, ott, ahol csak érik, és bizony, aki keres, az talál. A legújabb felfedezésre az "Ezzel játszunk" sorozatból is ismerhető Surgeon Simulator 2013 Team Fortress 2 DLC-jében bukkantak rá a szemfüles vadászok. Egy titokzatos feljegyzésre leltek az egyik asztalon fekvő tárgy aljára ragasztva, ami ilyen-olyan módon köthető a Half-Life univerzumához. Egyes meg nem erősített források szerint a kép a naprendszert ábrázolja, és egy dátumot véltek felfedezni benne: 2013. szeptember 26. Ez azért lehet érdekes, mivel az említett időpont előtt 13 nappal lesz a Steam 10. évfordulója, amire a Valve bizonyára aktívan készül valami nagyszabású meglepetéssel.

A Surgeon Simulator 2013-ért felelős Bossa Studios elnöke, Henrique Olifier azt nyilatkozta a VG247 munkatársának, hogy ez az easter egg csupán a véletlen műve, semmi köze nincs a Valve játékához, így aztán nem kell komoly spoilernek felfogni vagy egyáltalán a kettőt összekötni.

Közel tíz év várakozás után a rajongók még mindig remélnek és várva várják az áhított bejelentést. Mit gondoltok, vajon csak puszta találgatáson alapszanak a Half-Life 3-ról szóló hírek, vagy van valami, ami megbújik a hátterükben? Megjelenhet a sorozatot trilógiává avanzsáló harmadik rész a Steam születésnapán?

Újabb Half-Life 3 morzsák

Half-Life 3 -- Megjelenés: nem ismert -- Gépigény: nem ismert