Külön cikket érne az, hogy mennyi bonyodalmon ment már át az Uncharted filmadaptációja, de a legújabb fordulat valószínűleg minden eddiginél nagyobbat szól. Kezdjük az elején. A film írója, Joe Carnahan a ComingSoonnak és a Collidernek árult el néhány információt a filmről, bár túlnyomórészt inkább magát fényezte.

Ha viszont lehántjuk az öntömjénezést a szövegről, kiderül, hogy Carnahan a játékokat vette alapul a forgatókönyv megírásakor, ám nem emelt át onnan egy az egyben jeleneteket, hiszen azokat már elkészítették, ő pedig inkább valami újat akart. Elmondása szerint megírta élete négy legőrültebb akciójelenetét, és szkript többi részében sem fogta vissza magát. Megtartotta az Uncharted szabadszájúságát, úgyhogy véleménye szerint határozottan nem PG-13-as besorolású lesz a film.

Elmondta továbbá, hogy bár nagy rajongója Indiana Jonesnak, Nathan Drake a filmben sem lesz olyan, mint a Fiatalúr. Példának hozta fel, amikor az első Unchartedben, a Drake's Fortune-ben Nathan és Sully hátrahagyták Ellenát, amit Carnahan szerint Indy sohasem tett volna meg. Szerinte Amy Hennig Drake-et afféle anti-Indiana Jonesnak alkotta meg, egy kincsvadásznak, akiben nincs semmi affinitás az archeológia iránt.

Mindezek mellett azt is kihangsúlyozta, hogy a Sony és a Naughty Dog nem szólt bele a munkájába, sőt Hennig és a Drake-et megszólaltató Nolan North áldását adta a forgatókönyvre, s úgy hallotta, hogy a játék fejlesztőcsapata nagyon elégedett a munkájával. Nos, ez a rész egy picit már problémás, mert nem sokkal az interjúk után Neil Druckmann, a Naughty Dog kreatív direktora Twitteren jelezte, hogy senki sem olvasta a stúdiónál a forgatókönyvet, semmit nem tudnak róla, és jó lenne, ha Joe Carnahan nem sugallná azt, hogy élvezi a támogatásukat.

Azért ez így elég nagy blama. És nem csak az, hogy Carnahan valótlant állít, de az sem vet túl jó fényt a projektre, hogy az Uncharted-játékokat jegyző stúdió semmit sem tud a filmről, amit állítólag nyáron elkezdenének forgatni. Amúgy érdemes tudni, hogy Neil Druckmann tweetje után a Collider eltávolította azt a bekezdést az interjúból, amiben Carnahan a Naughty Dug, Hennig és North jóváhagyásáról beszélt.