• Az Utomik egy havidíjas szolgáltatás
  • Előfizetés több mint 450 játék közül válogathatsz
  • Ezek mindegyike elindítható szinte azonnal, egyetlen kattintással
  • A tervek szerint havonta 30 játékkal bővülne a kínálat
  • Csak Windows 7 (vagy újabb op. rendszer) és netkapcsolat kell hozzá
  • 14 napos ingyenes próbalehetőség is van

Az amerikai-holland bázisú, 2014-ben alapított Utomik egy olyan cég, aminek célja, hogy elfogadható havidíjért cserébe mindenki számára elérhetővé tegyen különféle videojátékokat. Leegyszerűsítve úgy működik, mint a Netflix a filmekkel és sorozatokkal, csak itt játékok vannak. Vagyis havidíjért cserében (egyénileg 5,99 dollár, a családi csomag – 4 fő – 9,99 dollár) a kínálatban fellelhető 465 játék akármelyikével játszhatunk.

És egész jó címek vannak benne. Jelenleg a Star Wars játékaikat hirdetik gőzerővel (Force Unleashed, Knights of the Old Republic, Lego Star Wars, stb.), de megtalálható a Borderlands, a Telltale-féle The Walking Dead, a Darksiders, az Unreal 2, és így tovább – bár azért meg kell jegyezni, hogy főleg régebbi játékok közül válogattak, az újabbak közül pedig a kevésbé átütő sikerűek kerültek be eddig a repertoárba. Na, nem mintha a régi kiváló játékokkal nem lenne öröm játszani, sőt néha nagyobb öröm, mint némelyik újjal.

A Magyarországról is elérhető Utomikot akár ki is próbálhatod ingyenesen egy 14 napos időszak alatt, hogy eldöntsd, kell-e neked ez a szolgáltatás. Az egyetlen feltétel a Windows 7-es rendszer és egy viszonylag stabil, gyors net, hiszen a játékokat online érheted el. Bár azt hiszem, a Steam, Origin, Uplay és társaik világában ez azért nem teljesíthetetlen feltétel.