Ifjúkorom szeretett csapata volt a német Funatics, amely olyan játékokkal ajándékozott meg minket, mint a Zanzarah és a Cultures. Utóbbi a Settlers mellett mindenképpen a kedvenc birodalomépítő stratégiám volt – ezért is szomorú, hogy a srácok bő évtizede csak bedolgozásokat, portolásokat készítenek. Most azonban úgy tűnik, visszatérnek, ráadásul abban a műfajban, amihez a legjobban értenek.  

A Daedelic Entertainment és a Funatics ugyanis bejelentette a Valhalla Hills című játékot, amely a Settlers II és az említett Cultures nyomdokain jár (mindkét cím elkészítésében egyébként vezető szerepet játszott a csapat feje, Thomas Häuser). A játék tehát egy birodalomépítő stratégia, melynek viking főhősei a procedurálisan generált térkép közepén magasodó hegyre szeretnének feljutni, mivel ott egy portál vezet a Valhallába. Addig persze hosszú út vezet, a környezet pedig nem túl barátságos, így sok melónk lesz, mire kiépítünk egy megfelelő termelési láncot, hogy emberkéinket ruhával és élelemmel lássuk el – no meg sörrel, mert anélkül leáll a munka. Vikingjeink amúgy is önálló akarattal bírnak, így stratégiánkat hozzá kell igazítanunk kívánságaikhoz, szükségleteikhez, vágyaikhoz, mert ők bizony hajlamosak a maguk feje után menni. És akkor még nem beszéltünk a kóbor vadállatokról, a rezidens szellemekről és a tenger felől érkező fenyegetésről...

Az Unreal Engine 4 hajtotta Valhalla Hills (amelynek köszönhetően nemcsak gusztusos külső, változatos terepek, de látványos nap-éj ciklusok is várnak ránk) augusztustól 24-től elérhető lesz a Steamen korai hozzáférésben, 19,99 eurós áron, a végleges verzió pedig az év vége felé várható PC, Mac és Linux rendszerekre.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!