Még egy hete sem ért véget a TI6 melyről összefoglalónkat itt olvashatjátok, de már minden szurkoló és játékos az átigazolási időszaklázában ég. Mint minden évben idén is óriási változásokra lehet számítani a csapatok felállását illetően a kompetitív Dota szcénában. Főként az európai részleg van veszélyben a The International alatt nyújtott teljesítményük fényében, ám változásról egyelőre csakis a Virtus.Pro számolt be. Valaint DJ pár órája jelentette be, hogy otthagyja a Fnaticet, illetve Hao is kilép a Newbee-ból, hogy ideiglenesen (vagy véglegesen, ez még kérdés tárgya) visszavonuljon.

A tavalyi évhez képest annyi változás történt, hogy a shuffle időszak alatt most nem egyidejűleg történik a játékosok elengedése és azok "szerződtetése". Először lesz egy elbocsájtó időszak, ahol a playerek hagyhatják el a csapatukat vagy a team int búcsút nekik. Ekkor a játékosok szabad prédákká válnak és bekerülnek egy körbe, ahonnan tovább haladhatnak csapatot találni. A második pedig a leigazolási időszak lesz, ahol a poolban maradt játékosok eldöntik, merre folytatják az útjukat.

Az elbocsájtó időszak szeptember 4-ével érvéget, míg a leigazolási periódus szeptember 18-án lesz véglegesítve, értesítette a közönséget Wykrhm Reddy.

post-ti-shuffle.png

Ám ennyiben nem áll meg a történet. Nem csupán a shuffle-rendszer lesz megbolygatva, hanem a Majorök is másként lesznek megrendezve. A tavaly téli Shanghai Majort követő irdatlan nagy balhé miatt a Valve úgy döntött, hogy kikéri a játékosok véleményét és a TI előtti megbeszélésen megvitatták a dolgot.

A cég és a játékosok arra jutottak, hogy az évenkénti 3 Major plusz 1 TI túlságosan is húzós a számukra. Ám nem csak ők, de a kisebb versenyek is rosszul járnak ezzel a szoros időbeosztással. Ennek fényében a 2016-2017-es szezonban már csak 2 darab Major lesz megtartva. Az első az év végé felé, november-december tájékán, a második pedig 2017 tavasza alatt, a TI7 pedig nagyjából ugyan akkor lesz megtartva, mint a TI6 (2017 augusztusa).

Továbbá az is kiderült, hogy a játékosok szavazhattak arról mely régiókban szeretnének legközelebb Majort. A kérdést egyértelműen eldöntötték: bármelyik régió megfelel, amelyik nem Kína. Ezzel a kizárással együtt bekerült a kalapba a CIS részleg, tehát elképzelhető, hogy jövőre még Moszkvában is megtartásra kerülhet egy Major.

Az információért Cyborgmattet, a Team Secret menedzserét illeti köszönet.

dota2notes.jpg