• Bemutatkozott a Steam Link, amivel a PC-s játékainkat streamelhetjük a tévénkre
  • A Steam Link 50 dollárba kerül, és novemberben jelenik meg
  • Szintén novemberben startol a Steam Machine platform
  • A Steam Machine mellett novemberen lesz elérhető a Steam Controller is
  • A Steam Controllerért 50 dollárt kell majd fizetni

Az éjszaka folyamán a Valve több fontos bejelentést is tett. Ezek közül azt már külön megírtuk, hogy jön a Source Engine 2, mégpedig ingyen, de hardveres fronton is villantott a cég. Egyrészt bemutatkozott a Steam Link, ami egy aprócska doboz, mely képes a PC-n futó játékainkat bármilyen, az otthonunkban lévő képernyőre streamelni 1080p felbontás és 60 Hz mellett, természetesen alacsony késleltetéssel. Az egész nagyjából olyan, mint a PlayStation TV, csak PC-s játékok számára. A készülék ára 50 dollár lesz, és novemberben fog megjelenni.

steam-link.jpg

A streamelő dobozka mellett a Valve nem feledkezett meg a Steam Machine platformról sem, erről is beszéltek egy keveset, és elmondták, hogy novemberben érkeznek a gépek, vagyis úgy néz ki, hogy több késés már nem lesz. A GDC során az Alienware és a Falcon Northwest mutatta be a saját Steam Machine variánsát, de rajtuk kívül van még egy tucatnyi partner.

Végezetül hírt kaptunk a Steam Controllerről is, és könnyű kitalálni, hogy ha a Steam Machine novemberben kerül a piacra, akkor ez is akkor fog megjelenni. Ez már minden bizonnyal a végleges változat lesz, újabb variációk talán már nem lesznek az így is sokat változott periférián. Az ára, hasonlóan a Steam Linkhez, 50 dollár lesz.