A Kerbal Space Program a Steam Early Access egyik korai fecskéjeként 2013. március 20-án látott napvilágot, de már sokkal korábban fejlesztés alatt állt, sőt, még a korai hozzáférési lázat megelőzően elérhető volt belőle több korai pre-alfa demó, a legkorábbi 2011 nyaráról. Nem olyan programról van tehát szó, amit senki nem ismerne – épp ezért olyan nagy durranás, hogy a legújabb trailerben végre végleges megjelenési dátumot kapott a Kerbal.

A Kerbal Space Program április 27-én, azaz kevesebb mint egy hét múlva startol, hogy a játékosok saját űrprogramot indíthassanak benne a cuki kis kerbálok bolygóján, Kerbinen, ami hogy, hogy nem, pont olyan, mint a Föld. Mint ahogy a kerbálok is kicsi zöld emberkéknek tűnnek, szóval tulajdonképpen a földi űrprogramoknak megfelelő dolgokat lehet csinálni majd a játékban is, kicsit sci-fibe fordult megoldásokkal fejelve meg az uncsi űrsétákat. Egy űrprogram pedig nagyon sok dolgot foglal magába, többek között

  • a szükséges mennyiségű pénz előteremtését,
  • a kilövőállomás megépítését,
  • az űrhajó megtervezését és megépítését,
  • új technológiák kifejlesztését,
  • na meg komplett küldetések lebonyolítását.

A Kerbal Space Programban játszhatunk karriermódot is, de akár csak úgy a saját kényünk-kedvünk szerint is elfoglalhatjuk magunkat, létrehozva a személyes mini-NASA-nkat. Mindezt pedig nem csak komoly menedzserrendszer mellett tehetjük meg, de a realisztikus fizika is bezavar: ahhoz, hogy sikeresen leszálljunk egy idegen bolygón, muszáj megértenünk az űrutazás alapvetéseit, ellenkező esetben a halálba küldjük a cuki is kerbálokat. Ajvé.

A játék most bétában van és 27,99 euróért vásárolható meg a Steamen. A játékosok 19.049-szer értékelték, „rendkívül pozitív” színben.