Star Trek

Fejlesztő: Digital Extremes
Kiadó: Namco Bandai
Megjelenés: április 26.
Platformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Tovább a játékadatlapra

Normális esetben nem biztos, hogy beszámolnánk egy film alapján készülő játékról, hisz mindenki tudja, hogy ezek a programok inkább csak lélektelen végtermékek, melyek Hollywood junkfoodjának megemésztetlen darabjaiból állnak össze -- tisztelet a kevéske kivételnek, melyek közé talán a Star Trek is befurakszik majd. Elvégre mégiscsak a Digital Extremes dolgozik rajta, az a csapat, amely annak idején a remek Unrealért is felelt, egyszersmind elkészítette a stílusban rokonnak számító Dark Sectort. A Star Trek ugyanis nem egy unalmas űrhajós játék, hanem kemény TPS-akció, melyben Kirk kapitány és Spock együttes erővel harcol az univerzum söpredéke ellen. A lövöldözést néha egyszerűbb logikai feladványok szakítják félbe, és persze nem lenne akció az akció fedezékrendszer és kooperatív játékmód nélkül. A Star Trek egyébként külsőre is remekül fest, hála az Evolution Engine (BioShock-sorozat, The Darkness II) használatának -- reméljük, nem lesz gond a játékmenettel sem, hisz a műfajban láttunk már nagyon jól sikerült alkotásokat, melyek mezsgyéjén, igazi trekie-kként, szívesen végigpuffogtatnánk magunkat az Űrszekerek univerzumán.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Dead Island: Riptide

Fejlesztő: Techland
Kiadó: Deep Silver
Megjelenés: április 26.
Platformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Tovább a játékadatlapra

Szerkesztőségünk természetesen imádja irtani a virtuális zombikat, így nem csoda, hogy legjobban várt játékunk a héten a Dead Island: Riptide, mely az első rész után veszi fel a fonalat. Túlélőink szedett-vedett csapatán egy monszun üt rajta, így Palanai szigetén ragadva ismét fel kell venniük a harcot a fertőzött élőhalottakkal. A játékmenet nem változik sokat, azaz most is egy négyfős, kooperatív játékra kihegyezett hullahentelést kapunk, látványos grafikával, nagyon sok vérrel és brutalitással, na meg dinamikusan változó, szeszélyes időjárással. A zombikat a vírus új alfaja további mutációra késztette, így korábban nem látott csúfságokkal is összefutunk, akiket mindennel lezúzhatunk, ami csak a kezünk ügyébe kerül. A játék egyébként az Egyesült Államokban a mai napon jelent meg, ennélfogva a külföldi sajtó korai értékelései már napvilágot láttak. Ezek alapján egy közepes-jó akcióhorrort várhatunk, ami nem változott semmit, de mivel az első részt is nagyon kedveltük, a részletek alapján dől majd el, mennyire jön be a Riptide és mennyire nem. Pénteken minden kiderül PC-n, Xbox 360-on és PS3-on is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

LEGO City Undercover: The Chase Begins

Fejlesztő: TT Games
Kiadó: Nintendo
Megjelenés: április 26.
Platformok: 3DS
Tovább a játékadatlapra

A LEGO City Undercover a Wii U egyik legnagyobb tavaszi durranása volt, melyet most egy 3DS-exkluzív előzmény követ. A történet szerint Chase McCain még csak utcai rendőr, akinek egy bűnözőkkel teli várost kell megtisztítania, a maga sajátos módszereivel. Bár a játék fordított GTA-nak is beillik, a legós miliő és a szűnni nem akaró, humoros pillanatok sora gyerekek számára is elfogadhatóvá teszi a rendőrös sztorit. A játékmenet tehát gyakorlatilag megegyezik az Undercoverével, csak épp a 3DS-re szabva, azaz bekapcsolható a térbeli hatás, az alsó képernyőn pedig nyomon követhetjük küldetéseinket, ellenőrizhetjük a térképet, és így tovább. Jól hangzik, bízzunk benne, hogy a program minősége hozza majd a nagytestvér igényességét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Lábjegyzet:

Thomas Was Alone -- április 24. (PlayStation 3, Playstation Vita)
Dust Fighter -- április 25. (iOS)

1 2