Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate

Fejlesztő: MercurySteam
Kiadó: Konami
Megjelenés: március 8.
Platformok: 3DS

Sajnos a héten szomorú hírt kellett közölnünk a Wii U- tulajdonosokkal: a Castlevania: Lords of Shadow 2 nem fog megjelenni a Nintendo gépére, és bár a Konami nem zárkózott el teljesen a portolás gondolatától, a munka legfeljebb a PC-s, Xbox 360-as és PlayStation 3-as változatok megjelenése után kezdődhetne meg. Még szerencse, hogy legalább a 3DS-es játékosok örülhetnek: ők még a Lords of Shadow 2 megjelenése előtt kezük közé kaphatják a Belmont-klán kifejezetten a kedvükért írt kalandját, a Mirror of Fate-et. A történet 25 évvel az első LoS-rész után játszódik, és Gabriel leszármazottainak megpróbáltatásait meséli el, méghozzá a széria gyökereit idéző, 2D-s környezetben.

Na nem kell megijedni, a grafika 3D-s, méghozzá csodaszép cel-shading kivitelben. Csak a játékmenet oldalra scrollozós, ahogy a régi, NES-es és SNES-es részek idején. Most is egy kihívásban gazdag, gótikus hangulatú akció-platformert kapunk, melyet epikus boss-harcok és hosszú játékmenet jellemez. A Konami ezzel a programmal igyekszik elnézést kérni a klasszikus Castlevaniák rajongóitól, amiért oly sokáig hanyagolta őket -- reméljük sikerrel jár, igazán jó lenne oldalnézetben szeletelni fel Draculát, immár vagy ezredszer.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3

Fejlesztő: CyberConnect2
Kiadó: Namco Bandai Games
Megjelenés: március 8.
Platformok: PlayStation 3, Xbox 360

Narutót már ezer és egy éve ismeri a világ, szerencsétlen nindzsatanonc azonban még mindig nem lett hokage. Sebaj, addig legalább nyugodtan pofozhatja a többi klán rosszfiúit az Ultimate Ninja Storm-sorozatban, melynek harmadik része szintén jövő héten jelenik meg konzolokra. A játékmenet most is a megszokott verekedős sémákat követi, azaz a képernyő két végén álló karakterek mindenféle kombókat bevetve püfölik egymást.

Persze azért a fejlesztők javítottak ezt-azt, és rendesen kibővítették a játszható szereplők felhozatalát. Immár 80, a mangából és az animéből ismerős karakter irányítható, azaz ez az eddigi legtartalmasabb Ultimate Ninja Storm-felvonás. A harcrendszer is változott: az eddig csak a haldokló játékosoknál aktiválódó Awakening Mode bármikor elsüthető a meccsek során, bár mérkőzésenként csak egy alkalommal élhetünk vele. A multiplayer mellett sztorimód is szerepel a játékban, mely a szokásos harcokat bossokkal és QTE-kkel bolondítja meg. PC-re persze nem jön. Kár.

Lábjegyzet:

  • Tomb Radier Xbox 360-as vezeték nélküli kontroller -- március 5. (Xbox 360, PC)
  • The Showdown Effect -- március 5. (PC)
  • Journey to Hell -- március 7. (iOS)
  • History: Legends of War -- március 8. (PC, PlayStation 3, Xbox 360)
  • The Amazing Spider-Man: Ultimate Edition  -- március 8. (Wii U)
1 2