A cseh Eurogamer jelentése szerint a csehországi Vatra Games a bezárás szélére került. A céget tulajdonló Kuju új vezetése ugyanis minden egyes csapatot átvizsgál, hogy megéri-e fenntartani őket, és a Vatra az utóbbi időben csak vitte a pénzt ahelyett, hogy hozta volna.

Bár a cég sajtósoknak adott válasza szerint egyelőre nem dőlt el, mi lesz a Vatra Games sorsa, sajnos a csapat legutóbbi, és igazából egyetlen játéka, a Silent Hill: Downpour nem lett akkora siker, mint a Konami remélte. Mi több, az oldal értesülései szerint a Vatra házon belül egy God of Warra hajazó akciójátékon is dolgozott, mely azonban ismeretlen okok miatt sosem készülhetett el.

A Vatra Games egyébként érdekes brigád, tagjait a Mafia II-t készítő 2K Czechből toborozták még 2009-ben. A Silent Hill: Downpour idén tavasszal jelent meg Xbox 360-ra és PS3-ra, s noha nem lett egy instant klasszikus, a pár évvel korábbi Homecomingnál így is ezerszer jobbra sikerült. Alant megtekinthetitek a Downpourról készült videotesztünket is.