• A Black Mesa egyik promóciós honlapja vészhelyzeti adást ad
  • Az egyik fejlesztő szerint ennek semmi köze a Xen-pályákhoz
  • A Black Mesa önálló játékként fog megjelenni
  • Black Mesa teszt

Utoljára 2013-ban hallottunk az amúgy sem sebes alakulásáról híres Half-Life rajongói remake-ről, a Black Mesáról. 2004-ben néhány lelkes játékos, a Black Mesa Modification Team (mai nevén a Crowbar Collective) tagjai úgy döntöttek, hogy újraalkotják a ’98-as Half-Life-ot a Half-Life 2 motorjával. Lassan, de biztosan végeztek az első félidővel (a Xen pályák máig nem készültek el) 2012-re, aztán egy évvel rá megtudtuk, hogy a Valve megadta a srácoknak a lehetőséget, hogy önálló játékká fejlesszék a Black Mesát.

Na, itt tart most a sztori, azóta a Black Mesának annyi nyoma van, mint a Half-Life 2 Episode 3-nak és/vagy a Half-Life 3-nak – na jó, a Black Mesa legalább játszható. Eddig. Mert ha valaki most ellátogat a bmrf.us weboldalra, amelyet szoros szálak fűznek a Half-Life remake-hez, némi idegesítő sípolás után meghallgathat egy vészhelyzeti adást.

E szerint ismeretlen katasztrófa történt a Black Mesa Research Facilitynél, és mindenkit evakuálni kell hetvenöt mérföldes területen belül. Aztán elsorolják, mit vihetünk magunkkal, mit tegyünk, ha lekéssük az evakuálást, értésünkre adják, hogy kövessük a hadsereg utasításait, stb. Szóval egy sztenderd „meneküljön, akinek kedves az élete!” üzenet. De vajon mit jelent?

Nos, két lehetőséget vizionálhatunk lelkesedésünkben. Vagy a már rég áhított Xen-pályák elkészültét jelzi előre, vagy a Black Mesa esetleg végre megjelenik önálló játékként a Steamen. Az egyik fejlesztő kommentje szerint semmi köze a dolognak a Xen-pályákhoz vagy a Half-Life 3-hoz, de várhatók még nyomok a jövőben. Szóval… Szóval várjuk a fejleményeket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!