Amatőr videós pályázatot hirdet a PC Guru csapata! Vagy profit. Vagy akármilyet. A lényeg, hogy játsszatok valamivel, készítsetek belőle egy saját videót, töltsétek fel a YouTube-ra, a linkjét pedig másoljátok be kommentben ezen hír alá. A döntőbíró szerepét a publikum tölti be: a három legtöbb szavazatot kapott videó készítője értékes nyereményekkel gazdagodik!

Rendben, ez így kicsit sok volt egyszerre, szóval most pontokba szedve is átrágjuk a szabályokat és a feladatot. Először is lássuk, mit kell csinálni, ha nyerni szeretnétek! Utána pedig a szabályokat is átnyálazzuk, biztos ami biztos.

A nyereményjáték menete

  • Készítsetek egy videót egy általatok választott játékból! Hogy milyen stílusú videót csináltok, rajtatok múlik: lehet vicces, komoly, kreatív, narrált vagy akár néma -- csak az fontos, hogy az eredmény minél több PC Guru Online olvasó tetszését elnyerje, beleértve a szerkesztőség tagjait is.
  • A videót töltsétek fel a YouTube-ra (más videómegosztó nem ér), a linkjét pedig másoljátok be a cikk alatti kommentek közé! Beágyazni (embed) nem kell, elég csak egy mezei URL, a többit majd mi elintézzük.
  • A nevezés két hétig tart, ennyi időtök van elkészíteni a videóitokat, ami azt jelenti, hogy július 21-én éjfélkor zárjuk le a nevezést. Az utána érkező videók már nem vesznek részt a játékban.
  • A nevezés lezárását követő napon szavazást indítunk az általunk megszűrt 10 legjobbnak ítélt videó szereplésével, mely szintén két hétig fog tartani, azaz augusztus 5-én zárul le. A három legtöbb szavazatot elnyert videós értékes nyereményekkel gazdagodik.

A nyereményjáték szabályai

  • Egy PC Guru Online regisztrációval csak egyszer lehet megosztani a videót. Ha valaki dupláz, vagy egy másik regisztrációval próbálja megosztani ugyanazt a videót, netán csatornát, automatikusan kizárjuk a versenyből!
  • A videó nem lehet hosszabb 5 percnél. A formai követelményeknek nem megfelelő videók nem vesznek részt a játékban.
  • Csak frissen, a verseny ideje alatt készített és feltöltött videót fogadunk el.
  • A videóban egy választott játék felvételei szerepelhetnek. Természetesen intró, narráció, különböző effektek jöhetnek.
  • Inkább csak hüvelykujjszabály, de azért érdemes megfonfolni: a PC Guru Online-os regisztrációtokban minden adatotokat töltsétek ki, hogy értesíteni tudjunk benneteket a nyereményeitekről. Ebbe egy biztosan nézett, működő e-mail cím is beletartozik.
  • Mivel sok videóra számítunk, kénytelenek vagyunk kicsit kezelhetőbbé tenni a dolgokat, így előszűrésen esnek át a videóitok, melyek közül csak az általunk legjobbnak ítélt 10 videót bocsájtjuk szavazásra az PGO olvasótábora elé.
  • A pályázó átengedi a kiadónak a kizárólagos, időben és térben kizárólagos jogot, hogy a jog keletkezésétől kezdődően, a szerzői jogi törvény értelmében használja a szerzői jogokat és az ezzel összefüggő oltalmi jogokat, amelyeket a pályázat közben szerzőként vagy társszerzőként szerzett meg.

És hogy mit nyer a három legtöbb szavazatot bezsebelő szerencsés? Nos, nem csak tapasztalatot!

FIGYELEM

Sok kérdés volt a videók felépítésével kapcsolatban, szóval egyszer és mindenkorra tisztázzuk: a videó alatt lehet beszélni, a videót lehet vágni, a videóval BÁRMIT lehet csinálni, csak ne legyen 5 percnél hosszabb, és az adott játék felvételei szerepeljenek benne, beleértve az esetleges effekteket, intrókat, akármiket, amik szintén bekerülhetnek az anyagba. A lényeg, hogy a videó fókusza egy videojáték legyen, elvégre a PC Guru is játékokkal foglalkozó folyóirat.

A nyeremények

Természetesen ezúttal is több nyereménnyel készültünk, szám szerint hárommal, így a szavazás végeztével a három legjobb videót legyártó (sorrendben) az alábbiakban részesül:

  1. Féléves PC Guru előfizetés
  2. 3.000 forint értékű PC Guru Webshop vásárlási utalvány
  3. 3.000 forint értékű PC Guru Webshop vásárlási utalvány

Jól hangzik, nem igaz? Már csak annyi maradt hátra, hogy mindenkinek sok sikert és szerencsét kívánjunk. Találkozunk két hét múlva, amikor indul a szavazás!

Amatőr filmes