Az idősebb vagy tájékozottabb olvasók talán már hallották Manuel Noriega nevét: a 80-as évek második felének panamai diktátora sok hátborzongató dologra adott parancsot uralma során, és bár azt gondolhatnánk, hogy egy hosszú száműzetés elvette a kedvét az arcoskodástól, a derék Manuel még mindig görcsösen kapaszkodik a hatalom ízébe, és mindent elkövet, hogy beszéljenek róla az emberek. Mivel a politikához már nem szólhat hozzá, ezért haladó szellemű férfihez méltón pereskedésre adja a fejét. És ha már pereskedik, miért ne az egyik legnagyobb játékcéget akarja megsarcoltatni?

Noriega az LA Times cikke szerint a Los Angeles-i bíróságon nyújtotta be periratát az Activision ellen, amiért a kiadó 2012-es Call of Duty: Black Ops 2 című játékában névvel és arccal szerepelt, mi több, egy eszelős emberrabló gyilkosként mutatták be a fejlesztők, aki a saját anyját is főbe lövetné, ha előnye származna belőle.

Ja, várjunk, mégsem ezért pereskedik Noriega. Ez ugyanis szerinte teljesen rendben van!

Nem, a per valódi oka az, hogy a játék "túlságosan élethűen" mutatja be a történelmi eseményeket, a realitás pedig "csak a pénzszerzést szolgálja", és ez... ez rossz. Illetve csak addig az, amíg neki (mármint Manuelnek) nem hullik a zsebébe már millió zöldhasú, ami a volt politikus diktátor szerint teljesen jogos juss volna.

Hogy mi lesz ebből az egészből, nehéz megmondani, mert bár a perirat teljesen nevetséges, az amerikai jogrendszert ismerve úgyis az győz, akinek jobb ügyvédje van, Noriega pedig minden bizonnyal nem sz*rral gurigázik, ha dollármilliókról van szó.

Manuel Noriega