Annak idején, mikor még működött a LucasArts, mint kiadó- és fejlesztőcsapat, több játéktervet is dédelgettek: az egyik a híres Star Wars 1313 volt, de készült egy online FPS is, mint a következő Battlefront felvezetése, illetve most megtudtuk, hogy létezett egy projekt, melynek főszerepébe a Baljós árnyak legmenőbb gonoszát, Darth Mault helyezték.

A játékról tegnap szereztünk tudomást a Game Informer májusi számának jóvoltából. Mint kiderült a programot a Red Fly gárdája készítette PC, Xbox 360, PS3 és Wii U platformra, ez eredeti elképzelés szerint pedig ez lett volna a filmek és a The Clone Wars közötti kapocs, ám George Lucas a fejlesztés során alaposan megvariálta a történetet, hogy abban nagyobb szerepet kapjon Darth Krayt és Darth Talon, akik a képregényekben láthatók.

A Damage kódnéven futó projekt fejlesztését valamikor 2010-ben kezdték meg, s egy sok lopakodást tartalmazó akciójátéknak készült. Ahogy az a kiszivárgott videóból is látszik, Darth Maul rendkívül erős, ennek ellenére nagyon sebezhető, egy-két csapás után a fűbe harap, így megfontoltan kellett volna minden egyes küzdelmet megközelítenünk.

A játékot 2011-ben érte el a végzet, mikor a LucasArts valamilyen okból leállította a fejlesztést. Előtte állítólag megpróbálták felvásárolni a fejlesztőket, de ez nem jött össze, sőt a Red Fly végül 70 fővel csökkenteni kényszerült a létszámát.