2014-ben indul a Warcraft-film forgatása, állította alig egy hónappal ezelőtt Charles Roven (Sötét lovag-trilógia, Az acélember), a film producere. Nos, lehet, hogy mégsem, mert a jogokat birtokló Legendary Pictures vezérigazgatója, Thomas Tull szerint lövésük sincs, hogyan legyen a Warcraftból film. Erre persze valószínűleg már mindenki rájött, tekintetbe véve, hogy 2006 óta próbálják tető alá hozni a mozit.

„Sokszor megesett a múltban, hogy a stúdiók azt mondták: hány ember játszik a játékkal? Oké, akkor ez azt jelenti, hogy mindegyik jegyet fog váltani a filmre. Nos, ez egy igen szánalmas módja a filmkészítésnek” -- mondta Tull a Slashfilmnek adott interjújában. A kérdésre, hogy akkor mégis hogyan csinálhatnának filmet játékból anélkül, hogy az olcsó lehúzás lenne, Tull így felelt: „Jó kérdés! Nem tudjuk, hogyan készíthetnénk filmet olyan videojátékból, mint a Warcraft. Ez egy hihetetlen sztori, háborúval, azokkal a fajokkal, és minden egyébbel, amivel eddig a blizzardos srácok előjöttek. Csináltak vagy száz könyvet, és egy eszméletlenül gazdag univerzumot.”

Tull elmondta még, hogy Duncan Jones rendezővel sokat beszélgettek arról, hogyan lehetne megvalósítani a filmet, és a forgatókönyv is javában készül. Azonban a 2014-es forgatásra igen halvány esélyt lát, szerinte az inkább 2016-ban kezdődik el. Ugyanis csak akkor állnak neki, ha már száz százalékig biztosak benne, hogy a film elnyeri a közönség tetszését, ám egyelőre még nem tartanak ott. „A következő két év igen izgalmasnak ígérkezik, úgy hiszem.”

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!