Warren Spector egykor mint látnok tervező élt a köztudatban, hisz olyan, meglehetősen merész tervekből készített játékot, mint a Deus Ex vagy a Thief. Manapság persze csak az Epic Mickey miatt hallani róla, ez viszont nem jelenti egyben azt is, hogy az öreg Warren ne figyelné az ipar nagyobb történéseit. Épp ellenkezőleg, Spector szívesen megosztja gondolatait a publikummal, ahogy most is tette az MCV Pacific riporterének.

"Sosem készítenék olyan játékot." -- mondta Warren, amikor a Heavy Rainról kérdezték. "A Heavy Rainben semmi meglepő nem érhet. Nem tapasztalhatsz, láthatsz, próbálhatsz olyasmit, amit Dave nem teremtett meg előre. Imádtam azt a játékot -- de inkább mint élményt. Annak hihetetlen volt. A mindennapos dolgokból is képes volt drámát csinálni. Hűha! Tisztában vagyok az ezt alkotó fickó tehetségével, remek író és nagyon mozis hangulatot teremt. De csinálnék-e valaha bármi hasonlót? Soha."

Spector hozzáfűzte továbbá, hogy bár nagyon tiszteli David Cage munkáját és szívesen lenne olyan jó író, mint ő, valójában a játékoknak szabadabbnak kellene lenniük és ez az, amit igazán élvez bennük.