Watch Dogs a mindennapokban. Egy kanadai rajongó meghackelte az egyik pláza pénzautomatáját, mire az háromezer dollárt köpött ki magából, a környezetében tartózkodó emberek legnagyobb örömére.

És mindez nem számít bűnténynek, legalábbis most nem. Ugyanis az akció a magyar felirattal érkező Watch Dogs reklámkampányának része. A lényeg, hogy a Watch Dogs Live nevezetű mobiltelefon-applikáció hasonló „erővel” ruházza fel készülékünket, mint Aiden szerkentyűjét. Minden nap érkezik rá egy hat számjegyű kód, ezeket feltörve kell átjutni négy biztonsági szinten, amit ha a felhasználók sikerrel vesznek, valahol Kanadában egy automata elkezdi ontani magából a pénzt. Mindezt azért, hogy borsot törhessenek egy fiktív médiamogul, Michael G. Aronson orra alá.

Nos, a mai napon valakinek sikerült áttörni az utolsó szintet, és tényleg megindult a spontán pénzadományozás, még videófelvétel is készült róla. Persze a dolog nem valódi hackertámadás, több mint valószínű, hogy a háromezer dollárt az Ubisoft állta, de mindenképpen értékelendő egy ilyen elmés reklámfogás. Hogy egy bölcs embert idézzek: „ez ám a marketing spiritusz!”

Watch Dogs -- Megjelenés: 2013. november 22. -- Gépigény: nem ismert