• Június 10-től csaknem egy hónapon át elérhetővé válik a játékban a Tank Football 2016 esemény
  • A felhasználók 3 fős csapatokba verődve speciális szabályok mentén űzhetik a tankfocit
  • World of Tanks teszt

Hidegen hagy a foci EB? És ha tankokkal zúzhatnál a pályán, úgy már érdekelne? Ha igen, akkor jó hírünk van, ugyanis a World of Tanks-t hegesztő Wargaming június 10-től egy különleges játékmódto tesz elérhetővé az ingyenesen játszható programban, méghozzá a 3v3 tankfocit.

Az opcióban hét perc áll rendelkezésünkre, hogy minél több góllal terheljük meg a harckocsikkal felálló ellenfelek hálóit, ám ehhez elég pontosan kell ágyúinkkal célozni, ugyanis csak azokat használva küldhetjük a kapuba a lasztit. Persze a tankfociban megengedett egy kis a durvulás, így néhány jól irányzott lövéssel az ellenfeleket előtt járhatatlanná tehetjük az utat vagy beléjük száguldhatunk mozgásképtelenné téve őket egy időre, ilyenkor pedig nem lesz más dolgunk, mint bemasírozni a labdával a gólvonal mögé. Hogy utóbbit minél gyorsabban megtehessük, kapunk egy extra képességet is, a Turbochargert, mely időlegesen felgyorsítja járművűnket.

A Tank Football 2016 ideje alatt minden játékos megkapja a T-62a tank sport változatát, és egy ingyenes garázshelyet is neki, valamint három speciális pályát, a Himmelsdorf arénát, a Stade Eiffelt, és az Old Tankfordot. A gépeinket pedig természetesen akár nemzeti színekbe is öltöztethetjük zászlók és emblémák felapplikálásával az EB tiszteletére.

Emellett június 1. és 15. között egy pénzdíjas tankfoci tornát is szervez a Wargaming, ahol három fős csapatokba verődve versenyezhetünk az 5000 dolláros fődíjért. Sajnos az esemény végeztével mindent felsorolt dolog eltűnik a játékból, és csak az elnyert medálok és emblémák maradnak meg győzelmeink mementóiként.