Miközben Chris Roberts a Cloud Imperium Games hangárjaiban építi a Star Citizen nevű gigajátékot, addig hajlamosak vagyunk elfeledkezni a hasonló formátumú, legalább annyira ambiciózus X Rebirthről. A játék ugyanúgy űrszimulátor lesz, kereskedelemmel, harcokkal és megannyi űrutazással, ami értelemszerűen felfedezéssel jár együtt.

A nemrég kiadott videó ez utóbbit veszi górcső alá. Ha éppen ráuntunk a harcokra, és nincs már mit eladni, lehetőségünk lesz átkutatni a csillagok közti semmit, amiben mindig lebeg valami hasznos. Ebben lesz segítségünkre a nagy hatótávolságú szkenner, amely visszhangok formájában adja tudtunkra, hol és mi van a közelünkben. Ezeket a megjelölt objektumokat aztán szétlőhetjük, hogy felszedjük az értékes holmikat -- persze csak óvatosan, mert a nagy lövöldözésben a zsákmány is megsemmisülhet. A szkenner természetesen fejleszthető lesz (akárcsak a hajó egyéb részei), így például idővel képessé válik mindenféle információt begyűjteni az űrben kallódó dolgokról, ezzel elkerülve, hogy egy értéktelen aszteroidára pazaroljuk az energiát és időt.

Az X Rebirth megjelenéséig már nem is kell sokat várni, hiszen november 15-én érkezik a Steamre, ahol már most előrendelhetjük.