Először is köszöntelek titeket vissza. Távolmaradásom oka, egyszerű, a munka. A falu böllérmestere végre átadta nekem a helyét, így rettentő elfoglalt voltam az elmúlt hetekben, és még az is leszek. Így sajnos a fórumon való aktivitásom továbbra is korlátozva lesz. Viszont jó hír, hogy a blogot azért még fenntartom, hiszen nem véletlen enyém a "legszuperebb", "legcsodálatosabb", "legesleglegjobb", "legszórakoztatóbb" (mind 100%-ig hiteles olvasói visszajelzésből kiemelt értékelés) kiemelt blog az egész világon.
Mostantól próbálok majd egy kicsit több videóval is jelentkezni, mivel a youtube profilom kiemeltté vált, így most már pénzszerzés is van benne (sajnos a régi disznóperzselő már elég rossz állapotban van, így ha tudtok, sok reklámra kattintsatok majd). Először egy augusztus óta esedékes videóval fogok visszatérni, majd még kitudja milyen vizekre evezek.
És most jöjjön a legújabb témám, amit a PGO-n még soha nem láttatok (persze akik olvassák a blogomat megszokhatták, hogy itt mindig a PGO blogok megreformálása folyik, és minden új dolog itt kerül bemutatásra). Az elmúlt időkben ugye sokat kellett dolgozni, és igen sok konyhai trükköt elsajátítottam, így azt hiszem itt az ideje nektek is megtanítani ezen trükköket. Nem csalás, nem ámítás, íme, a PC Guru Online első gasztroblog postja!
Nagyon jól tudom, hogy még sokan otthon laktok édesanyátoknál a macskátokkal, én is így voltam ezzel 12 évesen, de az elmúlt másfél évben nagyon sok dolog változott velem, és eközben tanultam meg ezen nagyon könnyen elkészíthető, és igen laktató ételek listáját, melyeket most itt megosztok veletek.
Az első a vajas kenyér. Történelmi leletek bizonyítják, hogy ezt az ételt a magyarok találták fel. Az első feljegyzés 895-bol származik, Kurszán leszármazottjai örökítették tovább, akinek még Álmos kende adta át a receptet önmaga rituális feláldozása előtt. Elkészítése ugyan első hallásra bonyolultnak tűnhet, de nem kell megijedni, nem fogja senki látni az első próbálkozások (feltehető) kudarcát. Az elkészítéshez szükséges egy szelet kenyér (ezt érdemes a helyi péktől frissen hozni, csak be kell menni, és meg kell kérni a péket, hogy süssön egyet nektek, nem nagy kunszt, nagyon szívesen teljesítik ezeket a kéréseket), egy vajazó kés, és vaj. Utóbbi akkor a legjobb, ha frissen köpülitek, nem érdemes boltit használni, mivel azok nem egészségesek, és teljesen más az ízük, és egészségtelenek, ráadásul a külföldi befektetőket támogatjátok vele, ami árt a magyar iparnak, míg ha otthon tartotok egy tehenet, és annak a tejét használjátok, akkor a magyar munkásokat kímélitek, hiszen leveszitek a terhet az o hátukról, hogy rátok is termelniük kelljen.
Ha minden megvan, a kést óvatosan húzzátok végig a vajon, majd a késen maradt vajat, "töröljétek" a kenyérbe. Elégszer megismételt mozdulatmennyiség után a kenyér tetején (fontos megjegyezni, hogy a kenyér teteje relatív fogalom, amit tudok a "kenyér tetejének" meghatározásában segíteni az az, hogy nem a kemény, sötét rész lesz az, ami körbeveszi a szeletet, azt flancosabb körökben "kenyérhéjnak" nevezik) egyenletes fehér bevonatnak kell lennie. Ekkor helyezzétek a kenyeret az asztalra, majd hagyjátok, hogy a magyar kék égen a magyar nap szépen rásüssön egy jó tíz percig, így igazi zamatot garantálva ennek a hungaricumnak.
Bóna Petit!
Hamarosan egy újabb videóval, és egy újabb recepttel fogok jelentkezni.
Addig is:
Maradjatok éhesek! Maradjatok bolondosak!

FIGYELEM! A post elolvasása után a termék otthoni elkészítése (még változtatott formában is) ráutaló magatartásnak bizonyul, ami minden egyes elkészített szelet kenyér után 1000 HUF oktatási díjat garantál a fentebbi post írójának!