A történet röviden:
Hancock egy szuperhős, de nem ám olyan mint superman, vagy batman. Kicsit reálisabb, így talán picit közelebb is áll(HATOTT) volna a szívünkhöz. Jó tetteivel ám megmenti az embereket, de hatalmas károkat okoz a városban, nem tiszteli a törvényt egyfolytában piál. Egy nap azonban megmenti egy ember életét, aki történetesen egy arculattervező vagy mi, ő aztán felkarolja, és megtanítja, hogy legyen nagy betűs szuperhős. A film haladtával egyre többet tudunk meg Hancock kilétéről.



Elkezdődött a víruskampány, jöttek a poszterek, képek, a trailer, először angolul, utána magyarul is. A nép őrjöng, Hancock a nem törődöm laza, alkoholista szuperhős, de majd mégis rohadt jókat fogunk rajta nevetni meg együttérzünk vele. Na aki erre a karakterre számít az nézzen Dr.House-t, de ne ezt. Egyszerűen csalódtam, pofára estem, a trailerben lelőnek mindent utána a filmben folyamatos baromságok következnek, na meg unalom.
Szóval még egyszer, amit a bemutatóban láthatsz az a film első 15 perce, onnan a készítők pofán röhögnek és eléd raknak valamit amiről ők sem nagyon tudják mi is akar lenni. Nem akarok spoilerezni, csak annyit mondok, hogy egyik pillanatba még ez van, a másikban pedig már belép egy szuper nőci, meg valami örökké élő angyal maszlag, amerikai nagy lötty bla bla... Nem mondom van benne egy két jó poén, a legendás első 15 percben.

De nézzük mik a hibák és a pozitívumok:
Pozitívumhoz bőven megemlíthetem az effekteket, minden rendben van, élethű az egész. Továbbá a mellékszereplők színészetét, mindenki jól csinálja, nem úgy mint Will barátunk, aki még az I Am Legendet piheni ki, amit ő vitt a hátán, de erre még kitérek. Igaz, hogy kevés poén van, de azok legalább jók, és nem tették tele gagyi vicc utánzatokkal.
Innen a film negatív oldala. Kezdjük is azzal, hogy PG-13, egy alkoholista idiótáról szóló film miért készül tiniknek? Nem szeretem a közhelyeket, de egy pár 'bazmeg' azért feldobta volna kicsit a filmet. Will Smith meg egyáltalán nem volt rossz, de itt szükség lett volna, hogy hozzáadjon valamit a karakteréhez, mert a film nem vitt semmit, mintha kötelességből dolgozna, végig úgy játszott, természetellenes volt nekem, pedig bírom Will színészetét. A legnagyobb hátrány pedig a történet, és annak bemutatása. Egyszerűen összecsapott, jelenet jelenet hátán és semmi összefüggés, továbbá egyre nagyobb baromságokba megy el.



Értékelés:
Mivel először úgyis mindenki az értékeléshez görget és megnézi, hogy 5/10, utána jön csak a kritika olvasása, persze csak ha van kedve olvasni az illetőnek. Biztosan sokaknak tetszett, legalábbis jobban mint nekem az IMDb is ezt mutatja. Nekem viszont alig ér 5 pontot, tehát erre azt mondom, hogy kidobott pénz volt center moziban nézni, és maximum a kölcsönző 300 forintját áldoznám rá így utólag. Én sajnálom a legjobban, mivel imádom a fekete humort, és nagyon jó kis ütős sztorit hozhattak volna ki ebből.

Peace!