És miért legfőképp? Esetlegesen egy-két mobil telefonról is majd szó fog esni, de leginkább a játékról fog szólni a blogom ezen része. Ahogy időm engedi, szeretnék minél több játékot megosztani veletek, amivel telefonotokon játszhattok. Úgy 5-6 játékot kapnátok mindig részenként. A játékokat leírnám részletesen (már amennyire tudom) miről is szólnának és két dolgot ki fogok majd emelni (kicsit ragaszkodva a PGO-hoz), grafikát és a játékélményt. A grafikát és az élményt is mobil szemmel kell nézni, és nem a Crysishoz mérni. A hangokat nem veszem bele, mert én nem úgy játszok, hogy hang is van ill. a mobil játékoknál nem is kapunk valami csodálatos hang efektet. Esetleg ha lesz még is olyan játék, aminél a hang is értékelhető arról ott szót fogok ejteni, de a hang egyébként nem lesz értékelve. Mivel mobil játékokról vagyon szó, nem fogom mindig kiemelni, hogy mobilról van szó, így senki se gondolja, hogy a PC-s vagy a konzolosról beszélek. Pont hogy ezt a kettőt fogom kiemelni.Mielőtt a játékokra kerülne a sor az előtt, elmondanám, hogy én a saját telefonomon, egy Nokia 5310-esen használom a játékokat. Sajnos nem tudom, hogy melyik játék milyen készüléken megy és nem is fogom közzé tenni melyekre kompatibilis, de ami megy az enyémen az valószínűleg a vele azonoson is menni fog.
Lesznek ezen kívül olyan játékok is megemlítve, ami nálam nem mennek teljes kijelzőn, erre mindig külön felhívom a figyelmet. Az ilyen játékokról is szó fog esni, mert nekem tetszettek.
Megpróbálok majd mindig, minél változatosabb játékokat feltálalni nektek.

Egyelőre ennyi, ha lesz még hozzá fűzni valóm, akkor majd azt leírom.

Most pedig jöjjenek a játékok!

Ebben a részben még csak 3 játékot fogok bemutatni, de a következőkben már szeretnék 5-6 játékról leírást készíteni. No persze lehet, hogy lesz olyan, hogy kevesebb lesz de, lesz olyan is, hogy több.
De akkor jöjjön, aminek jönnie kell.

1.KO Fighters

Mint ahogy a nevéből is látható, ez egy verekedős játék, de azon belül is egy boxolós.
Egy nagyon hangulatos kis játék. Aki szereti a verekedős játékokat annak ez nagyon fog tetszeni.

Miután elindítjuk a játékot, be kell állítani a hangot on/off (ez a mi esetünkbe off)majd a megjelenik a logo és egy gombot lenyomva a menüben is találjuk magunkat.
Itt választhatunk játék típust, beállítást, segítség stb.stb.

Kezdjük a beállítással. Itt szintén be-ki lehet kapcsolni a hangot, nehézséget lehet állítani, ami három szintből áll. Ha karrier modban játszunk, akkor itt lehet vagy törölni a profilunkat, vagy a más meglévő profilunkkal a karriert újra kezdeni.
A segítségnél megkapjuk mely, gombbal mit lehet csinálni, ill. egyes gombok vagy lenyomva vagy a gombot nyomva tartva milyen hatást gyakorolnak.

Játéktípusok:
Az első típus a Quick play. Itt egy darab meccset nyomunk le. Ez arra jó ha valaki nem akar karrierbe játszani, csak úgy egyet boxolni. Az elején választani kell három boxoló típus közül. Ez általában egy gyenge, egy közepes és egy erősebb boxoló. Ezután a „gép” kiválaszt nekünk egy ellenfelet. Ezek vagy általában velünk azonos típusú ellenfelek. Miután ez is meg van mehet is a csépelés. Ahogy írtam ezeknek a meccseknek semmilye tétje sincsen. Egy natúr box menet.
A második típus az Exhibition match. Mielőtt elkezdjük itt, helyszínt is lehet választani ill. itt már több fajta boxoló is a rendelkezésünkre áll, de ugyanaz az mint az előző típus, annyi különbséggel még, hogy itt az ellenfél, akár jóvalta gyengébb is lehet nálunk.

De most már jöjjön a harmadik típus, ami egyben a legszórakoztatóbb.

Ez nem más, mint a karrier. Ezt elindítva első lépésünk a nehézség szint beállítása. Ezután be kell írnunk a boxolónk nevét következőleg pedig magát2 a boxolót. Itt kilehet választani a nemzetiséget, hajszínt, bőrszínt, testalkatot, magasságot, ruházatot. Miután ezzel megvagyunk, „találkozunk” az edzőnkkel, aki mond nekünk egy-két okosságot. Miután ezzel végeztünk, három icon közül választhatunk:Tréning. Ez az egyik legfontosabb része a játéknak. Itt készülsz fel a meccsekre. Itt tudod kiválasztani, hogy a három tulajdonságot közül mikre gyúrsz. És itt van a lényeg! A játékosunknak három típusa van. Ezekre minden játék típusba figyelni kell. Ez a három tulajdonság az erő, a gyorsaság és a taktika, vagy inkább tapasztalat. Ezek határozzák meg milyen boxoló is vagy. Ezektől függ az ütésed nagysága, hogy meddig bírod szusszal a mecseken, hogy milyen pontosan tudsz betalálni stb. stb. Itt a tréningen tudsz kimondottan csak az egyikre koncentrálni, ill. van egy olyan is amikor mind három felmegy. Persze ilyenkor kisebb növekedés érhető el mintha egyre jobban oda figyelné.

BOX! Ez a rész a játék legizgalmasabb része. Itt harcolsz azért hogy te légy a legjobb!
Ezt a részt elindítva 4 boxoló közül válogathatsz hogy melyikkel is harcolj (az elején még 2-van csak). Itt meg van felezve a dolog, és 2 játékos alattad, 2 pedig fölötted van a rangsorban.
A megfelelő boxolót kiválasztva kiírja mennyivel is kell beszállni a meccsbe. És ez a másik lényeges dolog. A pénz! Ettől függ hogy mely játékosokkal boxolhatsz. Minnél följebb van valaki a rangsorban, annál többe kerül, hogy kihívhassad. Ezeket letudva indulhat is a meccs. Egy meccs 4 menetből áll, amiket vagy pontozással, vagy kiütéssel tudsz megnyerni.
A játék úgy megy hogy püfölitek egymást. No persze nem teljesen csak így! Van egy kijelző ami a erőnket jelzi, ha ez lemegyek akkor sokkal kisebbet tudunk csak ütni, de ha feljebb van akkor nagyokat be lehet pancsolni. Van egy élet csík, ami ha lemegy akkor KO van.
Ha az ellenfél KO-zik akkor két lehetőség van szintúgy amikor mi fogunk padlót.
Ha kiütnek, vagy kiszámolnak, vagy pedig felállsz. Ha minek ütnek ki akkor a padlóról való felálláshoz egyik gomb folyamatos nyomogatásával tudunk feállni.
Mi van ha kikapsz? Nem dől össze a világ, mindösszesen elment a pénzed, de nincs veszve semmi. Ilyenkor szponzor meccseket kell vívni hogy legyen ismét pénzed.
Na és ha győzöl? Miután vége van a menetnek, a 3 tulajdonságod között szét oszthatsz pontokat. Itt elmondom hogy a tulajdonságaid szintekből állnak. Összesen 10 szint van. Ahogy nőnek a szintek, annál több pont kell ahhoz hogy átlépj a következő szintre.
Ezután vissza kerülsz a menübe, ill láthatod hogy megnőtt a pénzed, és lement az életed. No igen! Van a jobb sarokban egy kis jelző, amit az éppen aktuális erődet mutatja. Ez 3 részből áll. Az első zöld, itt még fitt vagy, a harmdik sárga, itt már nem vagy jó formában, majd a piros, amikor már szinte padlón vagy. Hogy ez ne következzen be a következő menüpont a
Pihenés. Ilyenkor csak lemegy egy kör és újra regenerálódsz. Az életed minden box meccse és minden tréning után leesik egyet. Erre figyelni kell mivel ha túlságosan lemegy, a tulajdonságaid is leesnek, és ezeket sajnos csak ismételt edzéssel és meccsekkel tudod csak vissza nyerni.A játék körülbelül ebből épül fel. Box és tréning. A pihenést pedig mindenki úgy oldja megy ahogy akarja, meg amikor lehetséges.
Na és ne felejtsük el a ranglistát. Az erősebb ellenfeleket kihívva, általában, mindig bajnoki mérkőzések jönnek, amik valamelyik övért mennek. Ezeket megnyerve ismét jön a 4 játékos közül választás, és az erősebb legyőzése után ismét a övért mehetünk. Így megy a végéig amíg nem mi leszünk az elsők.

De itt még nincs vége. A készítők jól megoldották ezt is.
Miután legyőztük a No.1-t is megy tovább a box, de most már Univerzum szinten. Itt már különböző földönkivüliekkel is harcolni kell, mint pl. láthatatlan muki, hatalmas alien stb. stb. Egy kicsit átformálja ez már a játékot, de az biztos hogy ekkor indul csak be igazán a gépezet. Itt már nagyon ütős ellenfelek vannak és sajnos mi is meggyengültünk. Miután elindul ez a része a játéknak, két tulajdonságunk, az erős és gyorsaság lenullázódik. Sajna ezeket már nem is fogjuk vissza nyomni. Ezért itt ár nagyon kell figyelni a meccseknél.

A grafika nagyon jó. Szépe meg vannak csinálva a karakterek, egy kis 3D is van benne. A meccsek alatt a nagy beütésknél vér száll a levegőbe és izzadság, ami néha a kijelzőt is beteríti.

Összefoglalva egy nagyon hangulatos játék. Sokáig játszva unalmassá válik, viszont hosszú távon nagyon élvezetes, főleg ha már az univerzumban megy már a verekedés. Ha az ember minden nap csak egy-két meccset nyom végig, akkor sokáig el lehet vele.

2.Need For Speed – Carbon

Ez a már számítógépen is jól ismert játék mobilos változata. Nekem a PC-s verzió nem nyerte el a tetszésemet, nem úgy mint a mobilos, ami valami fantasztikus lett.

Elindírjuk a játékot és a már megszokott hangbe állítás és logok után kilyukadunk a menüben.
Itt a már jól megszokott menü pontok várnak minket.Beállítás. Erről egy kicsit szót ejtek, mert van benne egy két lényeges rész. Itt törölne lehet az eddigi játékunkat, a rekordokat , belehet állítani hogy Mnh vagy Kmh-ban jelezze kis a sebességünket ill. a hangokat lehet be-ki kapcsolni.

Play menü:Itt alapból 3 menüpont van, az új karrier, egy Pass and Play nevezetű játék mod, amiben a karrierben teljesített pályákon ill. a karrierben lévő autónkkal is lehet menni.
A harmadik a Dry run, ahol egy autót kiválasztva végig mehetünk a pályákon, viszont itt tuningolni is lehet a járműveket, amik jármű tuningolások a P’n’P-ben is láthatóak lesznek.
Miután játszunk, kerülnek be új menüpontok is, amik a játék folytatásai lesznek.

De térjünk át a Karrier módra. Ezt elkezdve három jármű közül választhatunk, ami a három jól megszokott autó típus ill. van egy negyedik, lefedett is amit később tudunk majd feloldani.
Az autót kiválasztva indulhat is a móka. A pc-s verzióhoz hasonlóan itt is egy város különböző kerületeiben megy a harc. Persze itt se szabad vándorlás sem rendőrök. Egy térkép van csak, ami jelzi, hogy épp melyik részén versenyezünk a városnak. A versenyek sprintként mennek végbe, avagy juss el az egyik pontból a másikba, vagy éppen meg kell tenni pár kört.
Az ellenfelek száma 1 és 3 között van pályánként. Miután végig mentünk 3 pályán jön a kanyonos rész. Itt le kell hagyni az ellenfelet és győztünk is. Nincs két rész, mint a Pc-nél.
Ezután ismét három natúr pálya, majd megint a kanyon. A pályákon vannak autósok is amik nehezítik a versenyt, viszont a nitró megtalálható ami viszont véges és nem töltődik újra.
A pályákat végig csinálva pénzt kapunk, amiből aztán tuningolhatjuk az autónkat.A grafika látványos. Jó kis 3d-graf mobilra, persze nem a legtutibb, de azért nyerő.

A játék nincs igazán túl bonyolítva, de pont ez a jó benne. Egyszerű és nagyszerű. Az irányítás az elején furcsa és nehéz, de meg szokva jókat lehet versenyezni. Nekem sokkal jobban bejött, mint a PC-s verzió. Jókat lehet benne versenyezni.

3.Time Crisis

Egy lövöldözős játék ami PS-en már tarolt. Én magam mondjuk játékterembe játszottam vele.A játékot elindítva a menüben találjuk magunkat. Itt választhatunk a Story mod és a Crisis mod között, ill, mehetünk a beállításokba.
A beállításoknál be lehet állítani a nehézséget, azt hogy mennyi életünk legyen, hangok vibrálás stb.De mennyünk a játékba. A Crisi modot nézzük először. Itt 5 típus közül választhatunk ami csak akkor érünk el hogy ha végig visszük a story modot. Sajnos én még nem vittem végig így nem igen tudom mik vannak itt.
A Sotry modot választva két lehetőség közül választhatunk, vagy elkezdünk egy új játékot, vagy egy már teljesített pályát viszünk tovább.

A játékot elindítva ugyan azt kell tenni, mint a rendes konzolos verzión. Lelőni az ellenfeleket időben és végig vinni a pályát. Ugyan úgy, mint a konzolon itt is fedezékbe lehet vonulni és a tárazás is ugyan így oldódik meg. Az ellenfelek alapból csak lőnek ránk, de itt s van amikor olyan lövedék jön felénk ami le veszi az életünket. Az ellenfelek változatosak. Vannak a natúr katonák, vannak, amik élettel rendelkeznek, valamelyik dobál minket, van ami éles karmokkal ütlegel stb.Az irányítás kicsit fura. Nincs benne célkereszt. Helyette úgy oldották meg, hogy a képernyő egy 3x3 részre van felosztva. Minden egyes kis kocka a neki megfelelő gombhoz van rendelve. Tehát a jobb fölső a 3-as gomb, a bal középső a 4-es stb. Amelyik kis négyzetben megjelenik az ellenfél, az annak megfelelő gombot kell lenyomni és lelőni az ellenfele.
Kicsit furcsa megoldás, de még is jobb, mint ha a célkeresztet kellene irányítani.

A grafika 3D-s ami jól meg van csinálva. Az ellenfelek is jól kivannak dolgozva és változatosak. Vannak járművek amik felrobbanthatók.

A játék jópofa. Számomra jó vissza adta a játékterminek a hangulatát, minden téren.
Aki szerette konzolon vagy esetleg játékterembe, az próbálja ki. Nem fog csalódni.


A továbbiakban a játékoknál nem fogom külön felhívni olyanokra a figyelmet, hogy nyelvi beállítás, hang stb. amik általában a játék indításakor szoktak bejönni. A játékok beállításánál is majd csak az olyan dolgokról fog szó esni ami esetlegesen ki rí többi közül.