Lassan vége a vizsgaidőszaknak. Ezer+egy óra tanulással és pár órácsak játékkal a hátam mögött megíromt ezt a cikket.

Vizsgaidőszak és mi mást csinálna az ember "unalmába" mit hogy tanulna. Én is így tettem. Tanultam és tanultam.
De azért nem csak ezzel töltöttem az időmet!

Kikapcsolódásként belevetettem magamat néhány játékba.

Első játék amit igazán megkedveltem a Left 4 Dead lett.Pár órányi tanulás után este nagyon jókat tudtam vele szórakozni.A játék nagyon ütős. Nem egy túl bonyolított gém, de még is iszonyatosan magával ragadó.Az ember szinte már alig várja, hogy beinduljon és mehessen zombikat írtani. Sajna a pályák rövidek ezért nagyon sajnáltam, amikor végük lett, de így is már többször végig nyomtam minden pályát. Online még nem tudtam még kipróbálni, de hamarosan bepótolom. A játékról igazán nem tudnék véleményt írni. Amilyen egyszerű, olyan egyszerűen tudom leírni is róla a véleményemet. Jó és kész!

De azért még is van egy két dolog, amit megemlítenék.

Nagyon tetszik benne ez a rendezői dolog. Tényleg szinte mindig olyankor és olyan helyről jönnek a hullák, amikor a hangulat laposodik és ahonnan nem várjuk. Egyszer pont úgy mentem, hogy szinte minden zeg-zúgba benéztem, mindent átfésültem amikor mentem előre, de sehol senki nem jött. Egyszer lankadt el a figyelmem, egyből rám támadtak a dögök.
A társaink nagyon Jók. Még így hogy gép irányítja őket így is iszonyat jól csinálják a dolgukat. Persze ilyen agyatlan hullák ellen nem kell valami nagyon ész, de azért még is kiemelkedő a bajtársaink tudománya.A fegyverek jók, csak kevés fajta van. Remélem hogy kapunk majd még újakat és újabb pályákat is.Amit hiányolok még a fegyverek közül, az egy közel harci fegyver. Persze oda lehet suhintani a fegyóval, de még is élvezetesebb lenne ha lenne mondjuk nálunk egy vascső vagy valami közelharci fegyó azt azzal vernénk szét az ellenfelek fejét

Az ellenfelek ugye nem egy agytrösztök. De az 5 különböző típus már nem akár milyen. A Boomer, elég idegesítő mikor az arcunkba kb. főleg, hogy olyankor egyből ránk jönnek a testvérei és ilyenkor még hentelni sem lehet mert nem látunk semmit. A Smooker sem tartozik a kedvenceim közé, persze amíg meg van a nyelve, mert utána már menekül előlünk. A maradék három aztán borzalmas! A Tank-ba bele kell ereszteni egy rahedli töltényt mire elpatkol, egyedül nincs is sok esélyünk ellene. Én egyszer mentem neki egyedül, vagy is ő jött rám és követett majdnem a pálya elejéig, de mivel jól hátráltam letudtam győzni. Sajna a bajtársaim meg nem segítettek mert mással voltak elfoglalva. A Hunter szintén elég idegesítő amikor ránk ugrik és nincs senki a közelünkbe hogy leszedje rólunk, de azért szórakozni is lehet vele. Én beszoktam állni elé, azt amikor ugrik gyors félre állok, majd oda pörkölök neki. Na az egyik legiszonytatosabb féreg a Witch. Hát az aztán maga a pokol. Ki is írják külön ha beindítjuk a bőgő masinát. Valami félelmetes, amikor rohan felénk, szétrakva a karjait, azt amikor elkap egyből földre terít. Nagyon nem szertem.

A grafika jópofa. Nekem nagyon tetszik. Jó megvan, minden csinálva.
A hangokkal kicsit hadi lábon állok. Rémisztőek meg minden, de én egy kis heavy metalt betettem volna, amikor mondjuk megözönlenek minket a dögök. Olyankor felmegy alapból az adrenalin, de ha még egy jó kis zúzós metal zene menne alatta, akkor aztán igazán élvezetes lenne a mészárlás.
A L4D körülbelül ennyi.

Nem rég kezdtem el játszani a Stalker Oblivion Lost modjával.
Hát valami iszonytatóan jó móka! Új fegyverek, szörnyek stb. stb. Az egyik oldalon nem hiába mondják hogy minden FPS fannak ki kell próbálnia, de még annak is aki nem az.Nagyon Jól össze van rakva. No persze vannak még benne kisebb hibák de a SoC-ot nagyon feltuningolja. Nagyon paráztatós lett és még realiszikusabb. Csak dicsérni tudom. Leírást nem írok róla, mert van már róla elég.
De nem is lehet igazán leírni. Ki kell próbálni!!!!

Egy másik "játék", ami még csak demo, amivel még elszórakoztam a F.E.A.R.2 demoja volt. Nagyon huzavona után miután letudtam tölteni és feltelepíteni, bele is vágtam magam a félelembe.

Nagy meglepetésremre a játék Full graffon ment nálam, amiben eleinte nem bíztam mivel a Crysis nem ment, így gondoltam ez aztán főleg nem fog. De tévedtem, aminek viszont örülök. Ha már itt tartunk akkor elmondom, hogy számomra a grafika lenyűgöző. A Crysist nem próbáltam full graffon, de nem hiszem hogy annyira hanyadt vágnám magamat. Viszont a Feartől azt tetem. Engmet nagyon megfogott a kicsit filmes képi világ. Iszonytatóan magával ragadó, és a paráztatós részek igazán félelmetessé sikeredtek.A hangok szintén nagyon durvák. Engemet a frász kerülgetett, amikor Alma elkezdett hörögni.
Sajna a játékról nincs nagy véleményem, mivel csak egy demo, de ha ilyen intenzív lesz a teljes is, akkor egy újabb kedvencem lesz az FPS-ek világában. Nagyon magával ragadó volt, bántam is, hogy vége, de ha minden jól megy, akkor pár hét múlva meg is fog jelenni!


Hát kb. ez a három játék volt, amivel el-el játszogattam mikor a tanulás engedte.
De amint vége a vizsgaidőszaknak! Tanulok tovább. Nem hiszem, hogy többet fogok játszani. Max. + 1-2 óra lesz hetente több, de nem igen fogok játékbarlangot csinálni a szobámból.