Életemben 2000-ben vettem először PC Gurut, amikor karácsony előtt megjelent egy kollekció, ez az 1999/08-09-10-es számokat tartalmazta, mellettük teljes játékként a Die Hard Trilogy, a Fallout, és egy robotos program voltak a laphoz csomagolva. Nekem akkor még csak három éve volt számítógépem - az unokatestvérem, aki a konfigot összeállította, azt mondta, ez kitart életem végéig: egy 150 Mhz-es processzor, 32 mega RAM, egy 8 megás videókártya, és egy giga vinyó volt benne - ma már nevetséges összeállítás, és egy okosmobil is többet tud, de akkor tökéletes volt. Két nap alatt elolvastam az újságokat, éppen téli szünet volt, akkor még nem kellett tanulni az egyetemi vizsgáimra, éppen egy OKJ-s tanfolyamot végeztem, szóval szabad voltam, és időm is volt...

Ezek után rendszeresen figyeltem az újságárusokat, és bár akkor még nem vettem meg minden számot, ha volt egy érdekesebb játék a címlapon, ami érdekelt, rohantam a boltba, hogy minél előbb elolvashassam a cikket... Jókat derültem Brazil és Korrnéni levrovján, Chris System Shock 2 leírása után vettem meg 2001 nyarán a játékot, amelyet mai napig a kedvenc prograjaim között tartok számon, és így vettem meg a Pizza Syndicate-et is, melyről Lily írt nagyon vicces tesztet... 2001-ben beiratkoztam az egyetemre, és annak az évnek a végén az internetet is beköttettük, így a korlátlan információs szupersztráda is megnyílt előttem. A Guru oldalára kb. 2004-ben találtam rá, ahol merovingi néven regisztráltam, akkor még a zöld/sárga dizájn volt, nem is gyakran látogattam, hetente egyszer-kétszer néztem fel rá.

A következő alkalommal, amikor változott a dizájn, már én is rendszeres látogató voltam, és elkezdtem teszteket írni a Tesztelj Velünk! pályázatra, ahol első cikkem a Beyond Good & Evil volt. Egy idő után valamilyen oknál fogva lelassult az elfogadott tesztek oldalra való kikerülése, és ekkor kaptam egy üzenetet Ndk-turmixgéptől, hogy ebben az ügyben tenni kéne valamit... Innen indult a dolog. Megkerestük azokat a usereket, akik írtak, és akiknek a cikkeit elfogadták, és hosszú leveleket váltottunk, nem volt ritka, hogy a tárgy mezőben több mint egy tucat Re: szerepelt. Kb. két-három hónap után kialakult egy végleges koncepció, a fő levelet én írtam meg, és ahhoz tették hozzá a többiek a maguk részét... Végül is Deltaleader és én egy kellemes, napsütéses májusi délutánon mentünk be Darths-hoz, aki elmagyarázta, hogyan kell használni a rendszert... Kezdetben nem volt könnyű, de rövid idő alatt megtanultam, és azóta csinálom a feladatom, amely elsősorban a magazinos tesztek kirakása, bizony, ami 2008 nyara óta kikerült, azt 95%-ban én csináltam, emellett pedig az adatbázist pofozgatom, ha éppen arra van szükség! Persze ez sem mindig vidámság, amikor például arról leveleztem valakivel, hogy a melegpornót meg lehet-e jeleníteni a blogban, vagy sem... Egyszóval, élvezem ezt a feladatot, amit kaptam, és remélem, még sokáig részt vehetek benne!