• Állítólag a következő Assassin’s Creed a keresztes háborúk korába kalauzol el minket
  • Legalábbis több, megbízhatónak tartott forrás is ezt mondja
  • Ráadásul a játék már 2022 elején megjelenhet, ha igazak a szivárgások

Az Assassin’s Creed játékok kapcsán az egyik legfontosabb kérdés az, hogy mégis melyik korszakban játszódnak majd, és a találgatás ezen a téren nemrég újra beindult, annak ellenére, hogy a Valhalla megjelenése óta is alig telt el pár hónap. Január közepén például szárnyra kapott egy olyan pletyka, miszerint India lesz a következő helyszín, most pedig két, egymástól független és megbízhatónak mondható forrás is arra kezdet utalgatni, hogy visszatérünk a keresztes háborúk korába.

Egyrészt egy 4chan felhasználó, aki korábban már az Assassin’s Creed Valhalla részleteit is idő előtt kiszivárogtatta, jelezte, hogy a Ubisoft Sofia 2022 elején egy új, a megszokottnál kisebb és lineárisabb AC epizóddal jelentkezik majd, ami az első keresztes hadjárat idejébe kalauzol majd el minket, másrészt pedig egy megbízhatónak tartott youtuber, j0nathan is elkezdett utalgatni ilyesmire. Igaz, ő nem mondta el konkrétan a dolgokat, viszont videójában felvillantotta Szófia koordinátáit, valamint egy képet a jeruzsálemi Al-Aksza-mecsetről, ezekkel pedig a játék készítőire és témájára akart utalni sokak szerint.

Persze fontos leszögezni, hogy mindez csak teória, így érdemes a keresztes hadjáratokról szóló pletykákat fenntartásokkal kezelni, amíg nem érkezik hivatalos bejelentés a témában.