• Andrew Finch 2017 decemberében halt meg
  • A swattolót pár nappal később elfogták
  • A bírósági eljárás lezárult, az ítélet megszületett

Az emberi hülyeség határtalan, ennek következtében halt meg 2017 decemberében Andrew Finch: egy Call of Duty: WWII-s meccs, illetve az abból eredő hamis rendőrségi bejelentés eredményeképpen a SWAT otthonában lőtte le a fiatal családapát. A bűnöst elfogták, két héttel később már bíróság elé is állították, most pedig az ítélet megszületett. Tyrel Barris már tavaly novemberben bűnösnek vallotta magát vádalku keretében, így a bíró, ahogy azt már tavaly sejtettük, 20 évre szövetségi börtönbe küldte a viccesnek gondolt tett elkövetőjét.

Tyrel Barris az ítélet kihirdetése előtt teljes felelősséget vállalt a tettéért, egyúttal bocsánatot kért Andrew Finch családjától. Andrew Finch testvére, Dominica Finch kijelentette, hogy Barris azt kapta, amit megérdemelt. Ugyanakkor Dominica azt is elmondta, hogy jó lenne, ha a rendőrség is elszámoltatható lenne: a Finch család beperelte Wichita városát, ezzel együtt a családapát lelövő rendőröket, azonban az ügyész nem emelt vádat a halálos lövés leadója ellen. Ő ugyanis azt gondolta, hogy Finch fegyvert akar rántani, mert a kezét a csípője felé mozdította. "Szimpatizálok a Finch család helyzetével, de a nap végén csak azt tehetem meg, amit a törvény megenged." -- közölte Marc Bennett, aki Sedgwick Megye kerületi ügyészének hivatalát tölti be.

"Reméljük, hogy ez egy erős üzenet lesz a swattingról, ami egy gyerekes és értelmetlen cselekedet. Véget akarunk vetni ennek a gaming közösségen belül, de minden más relációban is. Ahogy már említettem, a swatting nem csíny." -- mondta el az ítélet kihirdetése után Stephen McAllister ügyész.

1000.jpeg