• A WNBA 12 csapata is bekerült az NBA 2K20-ba
  • Most először lesznek női kosarasok a játékban

Úgy tűnik, hogy a 2K-nél idén a női egyenjogúság a slágertéma, hiszen azok után, hogy kiderült, a női pankrátorok is kulcsszerepet kapnak a WWE 2K20-ban, bejelentették, hogy kosaras szériájuk legújabb darabjába, az NBA 2K20-ba is bekerülnek a női játékosok.

noi-kosarasokkal-jon-az-nba-2k20.jpg

Az idei kiadásban mind a 12 WNBA csapat szerepelni fog, a sorozat történetében először - természetesen külön rájuk szabott animációkkal és játékstílusokkal.

„Ahogy felnőttem emlékszem, hogy mindig férfi atlétákat láttam a TV-ben, és őket irányítva játszottam a videojátékokban. Most, hogy a WNBA ugyanabba a pozícióba kerüljön, mint amiben mi vagyunk, és a női játékosok is kiemelt szerepet kapjanak az NBA 2K20-ben, lehetővé tesszük a fiatal lányok és fiúk számára, hogy női atléta példaképeik legyenek” - mondta Candace Parker, a Los Angeles Sparks játékosa.

A legnagyobb sztárokat természetesen a legmodernebb szkenner és motion capture technológiák segítségével ültették bele a játékba. Hogy miként mutatnak majd, az kiderül a fenti trailerből - meg persze a szeptember 6-án esedékes megjelenéskor PS4, Xbox One és Switch platformokon. Sőt, augusztus 21-én demó is várható!